diumenge, 29 d’abril del 2018

GALETES LLAÇ GROC

Fa uns dies vaig preparar aquestes galetes per regalar als companys advocats amb els que vaig anar al sopar anual de l'advocacia gironina. Concretament pels companys amb els que, des d'abans del 1 d'octubre, comparteixo anhels, angoixes, lluita i molta feina, a l'Asssociació Dret de Defensa de Girona...una feina en la que no defallirem fins aconseguir portar davant als tribunals tots aquells que porten mesos menyspreant els drets i les llibertats del nostre poble. No vaig fer fotos del procés d'elaboració, però, com que algú m'ho ha demanat, aquí teniu la recepta. Tant de bo la revolució groga també arribi a totes les cuines! Els colors, com els carrers, i tantes altres coses, sempre seran nostres!



INGREDIENTS
Per les galetes
200 grams de mantega
100 grams de sucre
1 ou
350 grams de farina
1 culleradeta de vainilla en pasta

Per la glaça
2 clares d'ou (el que equival a uns 70-75 grams de clara d'ou)
400-500 grams de sucre llustre
12 gotetes de vinagre blanc
colorant groc en pasta

PREPARACIÓ
Primer de tot batem el sucre i la mantega (a temperatura ambient) amb el batedor elèctric (accessori pala) fins a obtenir una crema. Hi afegim l'ou i la pasta de vainilla i remenem una mica més. Per acabar, incorporem la farina i remenem fins obtenir una pasta homogènia que no enganxi massa. Estenem aquesta massa entre dos papers de forn fins obtenir una placa d'uns 0,4 cm de gruix i anem formant les galetes amb l'ajuda del tallador llaç


En realitat són dos talladors, un de llaç que vaig comprar a la pàgina http://www.marialunarillos.com, i un amb forma de fulla petitona amb el que faig el forat del mig.


Anem col.locant les galetes damunt una safata i les enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 12-13 minuts, o fins que estiguin dauradetes.
Les deixem refredar damunt una reixa i, mentrestant, preparem la glaça.
Per fer la glaça barregem tots els ingredients fins que estiguin ben integrats i obtinguem una mena de crema densa. Posem aquesta crema dins una mànega pastissera amb una boca rodona molt petita, i decorem les galetes. Primer resseguim la vora de la galeta (la interior i la exterior), deixem assecar uns minuts, i llavors acabem d'omplir l'interior amb més glaça.
Deixeu assecar la glaça, com a mínim, durant 12 hores, i ja podeu embossar i repartir a tort i a dret!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada