Avui ha tocat estrenar un llibre que em vaig agenciar fa uns mesos, durant una visita a Lyon...Quines ganes de tornar-hi!!! Per fer-les és imprescindible tenir perles de sucre que, ja us aviso, jo compro a França. La base és la pasta choux, la de les lioneses, però acabades tipus bunyol, cruixent per les perles amb les que ensucrem...En fi...que si les tasteu és un no parar!
INGREDIENTS (per unes 25 chouquettes)
70 ml d'aigua
50 ml de llet
45 grams de mantega
5 grams de sucre llustre
2 grams de sal
75 grams de farina
2 ous
perles de sucre
Aquest és el magnífic llibre d'on he tret la recepta. |
I aquesta la recepta en si...m'han quedat prou iguals! |
PREPARACIÓ
Posem al foc l'aigua, la llet, la sal i el sucre, fins que bulli.
Llavors traiem el caçó del foc i hi aboquem de cop la farina.
Amb l'ajuda d'una espàtula remenem fins que la farina quedi integrada.
Tornem a posar la barreja al foc, durant un parell de minuts, fins que la massa es desenganxi del cul del caçó.
En acabat, i ja fora del foc, hi aboquem els ous, un a un, remenant fins a obtenir una massa corretjosa.
Posem la massa dins una mànega amb boca rodona, i formem pilonets al damunt d'una safata, folrada de paper de forn.
I arriba el moment clau: el d'enganxar les perles de sucre. Heu de tenir paciència perquè costa una miqueta.
Per acabar, enfornem a 170 graus, opció rebosteria, durant uns 25 minuts, o fins que estiguin dauradets.
Un cop desenfornats, deixeu refredar cinc minuts i llestes per degustar! Si no us afanyeu ja veureu com no les podreu tastar perquè hauran desaparegut.
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada