dissabte, 23 de juny de 2018

COCA DE SANT JOAN DE CREMA I GERDS

Per culpa dels aires acondicionats de la setmana passaré la revetlla a casa envoltada de kleenex...Això si, endolcida amb un bon tall de coca casolana de crema i gerds, perquè hi ha tradicions que no es poden perdre!


INGREDIENTS
Per la coca
500 grams de farina
100 grams de sucre
10 grams de sal
3 ous
100 grams de mantega
25 grams de llevat
120 ml d'aigua tèbia

Per la crema
500 ml de llet
4 rovells d'ou
100 grams de sucre
40 grams de maizena

i ou batut, sucre, pinyons i un bon grapat de gerds per decorar

PREPARACIÓ
Posem a amassar la farina, el sucre, la sal, els ous i 100 ml d'aigua tèbia. Heu de fer servir l'accessori ganxo de la KA.


Quan ja estigui tot integrat, hi aneu afegint la mantega tallada a trossets.



Quan la mantega ja estigui del tot incorporada, i, per tant, en el tram final d'amassat, hi afegiu el llevat dissolt en els 20 ml restants d'aigua tèbia.



Al final us ha de quedar una massa més o menys així, que passareu a un bol lleugerament untat d'oli, i deixareu llevar, ben tapada, fins que, com a mínim, dobli el volum.


Mentre la massa es lleva, prepareu la crema. Bateu els rovells amb una mica de llet i la maizena.


Posem la resta de llet i el sucre en un caçó i l'escalfem.


Quam estigui a punt de bullir, aboquem la llet damunt els rovells, batem bé, i tornem a posar-ho tot al caçó, sense deixar de remenar, fins que espesseeixi.





Llavors traieu del foc, acabeu de donar les últimes remenades i deixeu refredar completament.


Quan la massa hagi llevat, la desgasifiqueu, i l'estireu damunt una safata, folrada de paper de forn.


La ben pinteu d'ou batut i l'ensucreu.


I repartiu per sobre la crema i els pinyons. La deixeu llevar una estoneta més.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 25 minuts, o fins que quedi ben dauradeta.


Ja només us queda repartir els gerds pel damunt...i voilà! Cosa fina!


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada