A les noveles de la Donna Leon, el comissari protagonista és un fan de la polenta! Aquí us presento un pastís deliciós que la té com a ingredient principal...una recepta sense gluten, que si la proveu us asseguro us sorprendrà mooolt gratament!
INGREDIENTS
Per la base
200 grams de mantega
200 grams de sucre moreno
200 grams de farina d'ametlla
100 grams de polenta
1 culleradeta i mitja de llevat químic tipus Royal
5 ous mitjans
la pela d'una taronja molt grossa
Pel xarop de taronja
el suc d'una taronja ben grossa (o dues de més normals)
125 grams de sucre llustre
Aquest és l'ingredient secret d'aquesta recepta: la polenta! |
PREPARACIÓ
Col.loqueu en el bol de la KA la mantega i el sucre moreno i, amb l'accessori pala, bateu fins a obtenir una crema.
Afegiu els ous un a un.
Incorporeu la polenta, la farina d'ametlla i el llevat químic prèviament barrejats.
I, per acabar, la pela de taronja ratllada.
Us ha de quedar una massa força espessa, que repartireu bé dins un motlle rodós, d'uns 24 cm de diàmetre, folrat amb paper de forn, i ruixat d'spray antiadherent.
Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria, durant aproximadament 45 minuts, o fins que, en punxar-lo, l'estri surti sec. Mentrestant, prepareu el xarop, posant al foc el suc de taronja i el sucre, i deixant que bulli fins que s'espesseixi un xic.
Un cop traieu el pastís del forn, i mentre encara sigui calent i dins el motlle, mulleu bé amb el xarop.
Acabeu de deixar refredar dins el motlle, i tot seguit, ja podeu desemmotllar i servir....Si és encara un pelet tebi...molt millor!
Espectacularment tendre i bo, ja ho veureu! Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada