dilluns, 13 d’agost del 2018

COCA FARCIDA DE XOCOLATA I TARONJA, ESTRENANT MOTLLE!

L'any passat ma germana em va regalar un motlle fantàstic (composat per dues peces), per fer coques farcides. La veritat és que, encara que sembli mentida, no havia trobar l'ocasió per estrenar-lo!!! Així que, aquest cap de setmana, que havia de fer teca per molts, vaig aprofitar l'ocasió i "voilà"!!!! Aquí teniu una fantàstica coca de xocolata i taronja!!!

                                       

INGREDIENTS
Per la base
800 grams de farina
2 cullerades de llevat químic tipus Royal
680 grams de sucre blanc
680 grams de mantega estovada
12 ous
100 ml de llet sencera
2 cullerades de pasta de vainilla bourbon

Pel farcit i la cobertura
300 grams de xocolata negra
250 grams de nata per muntar
una nou de mantega
melmelada de taronja
taronja confitada

I aquest és el supermotlle, format per una safata amb bonys i una llisa.

PREPARACIÓ
La recepta és una adaptació de la que posava en el propi motlle, i que va resultar, de tant senzilla, sorprenent. Es tracta de posar la farina i el llevat en el bol de la KA, i després anar afegint la resta d'ingredients i anar barrejant a velocitat 2 i l'accessori pala, fins que tot estigui integrat. Llavors apuges a velocitat 6 i deixes batre durant 3 o 4 minuts. Veureu que obteniu una barreja esponjosa però densa. 
La repartiu entre les dues safates, que prèviament haureu ben ruixat amb spray antiadherent, mirant que, a la dels bonys, i quedi una mica de gruix per sobre de cada bony, i enforneu (jo ho he fet una a una) durant aproximadament uns 30 minuts, o fins que veieu que estan les plaques daurades, i en punxar-les l'estri surt net. 
Deixeu refredar les plaques una mica dins les pròpies safates, i després desemmotlleu sobre una reixa.
Una de les plaques queda llisa (si us surt una mica de panxa, la talleu i feu servir la part tallada per l'interior de la coca. La part dels bonys, un cop desemmotllada i a l'inrevés, queda així!

                              

Ompliu cada forat amb una culleradeta de melmelada de taronja i després hi afegiu la ganache de xocolata que es fa de manera molt senzilla: poseu la xocolata a trossets i la mantega en un bol; porteu a ebullició la llet i li aboqueu per sobre; deixeu reposar un parell de minuts i remeneu, a poc a poc, fins que la xocolata estigui completament fosa i obtingueu una crema de xocolata ben homogènia.

                                  

Tapeu la part foradada amb la part plana, i repartiu la resta de ganache per sobre. Decoreu amb taronges confitades i llestos!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Quin motlle més bonic! L'has estrenat amb una gran recepta! Salivejo només de pensar-hi!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Bon dia!!! que xulo aquest motlle!!! La recepta m'agrada molt, prenc nota.

    ResponElimina