Els francesos, en qüestió de pastisseria, són uns cracks!!! Aquí us deixo una recepta de "flan sans pâte", que vaig trobar en un dels meus llibres preferits (de rebosteria francesa), i que em va ajudar a traduir i adaptar en Marc, un estudiós de la llengua dels veïns de dalt! El resultat és una delícia...A veure què us sembla!
INGREDIENTS
5 rovells d'ou
120 grams de sucre blanc
50 grams de farina de blat
50 grams de panses
Un bon raig de rom
600 ml de llet sencera
150 ml de nata líquida
2 cullerades de formatge crema tipus philadelphia
Per cert..aquest és el llibre del que us parlava...molt didàctic! |
I aquesta la recepta escollida! |
PREPARACIÓ
Poseu a escalfar la llet, la nata i el formatge cremós.
També poseu les panses en remull amb el rom.
Paral.lelament, bateu el sucre, la farina i els ous, amb l'accessori globus de la KA, fins obtenir una barreja molt cremosa i blanquinosa.
Aboqueu aquesta crema dins la llet a punt d'ebullició i remeneu.
Veureu que en uns minuts espesseeix. Remeneu bé fins que adopti una textura similar a la de la crema pastissera. Llavors traieu del foc, afegiu les panses escorregudes, i feu una última remenada per repartir-les bé.
Aboqueu en un motlle rectangular, que haureu folrat amb paper de forn (així és molt més fàcil desemmotllar).
I enforneu a 170 graus aproximadament (opció rebosteria: escalfor a baix, a dalt i ventilador), aproximadament durant uns 45 minuts. Si veieu que durant la cocció se us torra massa de sobre, el cobriu amb paper d'alumini.
Un cop cuit, el deixeu refredar primer a temperatura ambient i després un mínim d'un parell d'hores a la nevera. Després ja podeu desemotllar sense por, i servir!
És cosa fina! Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada