Avui, per sopar, hem preparat un nou plat: els sushi donuts!!! Són entretinguts de preparar, però el procés és divertit i, si us agraden els makis, són d'allò més deliciosos! Ja teniu feina per aquest cap de setmana!
3 fulles d'alga nori
500 grams d'arròs especial per fer sushi
500 grams d'aigua
80 grams de vinagre d'arròs (més una mica per amanir la verdura)
32 grams de sucre blanc
16 grams de sal (més un pessic per amanir la verdura)
pastanaga, cogombre i raves
salmó fumat, bacallà fumat, "kaviar" vermell, gambetes o llagostins
salsa de soja per acompanyar
PREPARACIÓ
Primer de tot rentem l'arròs moltes vegades...es tracta de canviar l'aigua unes 8 o 10 vegades, fins que surti clara. Això es per treure el midó a l'arròs.
Llavors el posem a bullir, tapat, amb la mateixa mida d'aigua que d'arròs. Ha de bullir 2 minuts a foc viu, i 13 minuts més a foc baix.
Mentrestant prepareu el condiment de l'arròs...el que fa que tingui aquell gustet especial. Es fa barrejant el vinagre d'arròs, el sucre i la sal.
Traiem l'arròs del foc i el deixem reposar, també tapat, durant 15 minuts. En acabat ha de tenir més o menys aquest aspecte.
El posem en un recipient (n'hi ha un d'especial, que ajuda a eliminar l'humitat a l'arròs...però a falta de l'estri concret, jo he fet servir un bol qualsevol), hi afegim el condiment, i barregem, amb compte. No es tracta d'aixafar l'arròs.
Un cop afegit el condiment, el venteu...si, si...ho heu sentit bé!!! El venteu una estona...Es tracta que es refredi de la manera més ràpida possible! Us ha de quedar un arròs amb el gra diferenciat, i una mica enganxós.
I el reserveu tapat amb un drap humit.
Llavors agafeu les verdures i amb l'ajuda d'un pelador, les talleu a làmines molt fines, les amaniu amb una mica de sal i de vinagre d'arròs i les reserveu.
Prepareu també el peix: les gambetes, el salmó i el bacallà fumat, i el "kaviar" vermell.
Un cop tots els ingredients preparats, folreu el motlle de donuts amb paper film.
Disposeu les verdures i els diferents peixos al cul dels forats del motlle.
I a sobre hi posem arròs i el comprimim lleugerament.
Tot seguit tallem quadres d'alga nori. Sobre aquests quadres disposarem els donuts.
Desemmotlleu i disposeu cada donut damunt un tros d'alga nori.
I veureu quina cosa més xulíssima i boníssima de servir i degustar!
Que vagi de gust!
Prepareu també el peix: les gambetes, el salmó i el bacallà fumat, i el "kaviar" vermell.
Un cop tots els ingredients preparats, folreu el motlle de donuts amb paper film.
Disposeu les verdures i els diferents peixos al cul dels forats del motlle.
I a sobre hi posem arròs i el comprimim lleugerament.
Desemmotlleu i disposeu cada donut damunt un tros d'alga nori.
I veureu quina cosa més xulíssima i boníssima de servir i degustar!
Que vagi de gust!
M'encanta Mònica, com a aperitiu pot quedar ben original!
ResponEliminaPtnts
Glòria