dilluns, 7 de gener de 2019

GALETES HIVERNALS 3D DE YUZU

Vaig veure que la Bea Roque, en el seu llibre "Fiesta", feia servir un motlle de silicona per fer galetes 3D, i com que en tenia un d'oblidat, en forma de ninot de neu, vaig fer una prova. La veritat és que van quedar unes galetes 3D molt bones i divertides. Aquest tipus de motlle és especial per fondant, i trobo que con molt cars, però si en teniu algun rondant per casa, no deixeu de provar aquesta recepta!



INGREDIENTS (per unes 20 galetes)
125 grams de mantega a temperatura ambient
125 grams de sucre llustre
1 ou sencer i 1 rovell
320 grams de farina de blat
1 pessic de sal
1 cullerada sopera de pasta de yuzu

PREPARACIÓ
Amb l'accessoria pala de la KA, barregem el sucre llustre i la mantega a temperatura ambient fins obtenir una crema.



Hi afegim el ou i el rovell, lleugerament batuts.


També la pasta de yuzu.



Tornem a remenar una mica i llavors, poc a poc, anem afegint la farina.


No cal remenar massa, només fins que la farina estigui integrada.


És l'hora del motlle, que, per tal que vagi bé, haurem d'enfarinar generosament amb l'ajuda d'un pinzell.



La formació de les galetes l'hem de començar formant boletes de massa, i allisant-se la superfície.


Es tracta de repartir la bola pel motlle, pressionant suaument, mirant que  la massa no sobresurti.


Si està ben enfarinat, en donar-li la volta i fer una mica de joc amb el canell, la galeta es desprendrà del motlle. Disposeu-les totes en una safata i deixeu refredar les galetes a la nevera una bona estona.


Un cop ben fredes, coeu-les al forn, a 170 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), fins que els voravius estiguin dauradets. El secret és deixar refredar una bona estona les galetes a la nevera, per tal que, en coure-les, no perdin la forma. Un cop cuites, deixeu refredar completament damunt una reixa.


Ja veureu qué bones i qué mones! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada