Aquestes galetes de sobrassada, per menjar soles o acompanyades, són una versió de les que ens va ensenyar fer el mestre Lluis Blanch en el darrer curs de pastisseria dolça i salada al que vaig assistir al Centre Cívic del meu barri....són espectacularment bones...i un aperitiu genial acompanyades d'una mica de crema de formatge o qualsevol altre condiment que us passi pel cap!
INGREDIENTS (Per unes 30 galetes grossetes)
350 grams de sobrassada
100 grams de mantega
10 grams de sucre llustre
360 grams de farina de blat
sèsam torrat
formatge crema, pimentó de la vera i tomàquets secs en oli per acompanyar
PREPARACIÓ
La preparació és tan senzilla com posar tots els ingredients dins el bol de la KA, i, amb l'accessori pala, barrejar bé fins a obtenir una massa homogènia.
Enfarineu una superfície, i acabeu d'amassar a mà.
Doneu-li forma poliedre rectangular, emboliqueu amb paper film, i deixeu reposar a la nevera durant un parell d'hores.
Un cop refredada i endurida la massa, traieu de la nevera, desemboliqueu i arrebosseu amb sèsam torrat.
Talleu a rodanxes. Us costarà una mica pel tema dels fils que fa la sobrassada, però acabeu de donar-li forma a cada tall, amb l'ajuda del mateix ganivet, i aneu disposant els rectangles resultants damunt una safata de forn.
Enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 15 minuts, o fins que es daurin.
Quan les traieu encara estaran tovetes. Amb molt de compte, traslladeu damunt una reixa i deixeu refredar completament.
Soles, com a aperitiu, estan espectaculars!
Però acompanyades d'una mica de crema de formatge, pimentó de la vera i trossets de tomàquet sec en oli, són inigualables!
Que vagi de gust!
Que buen aperitivo!! deben estar buenísimas.
ResponEliminaPetons