dimarts, 4 de juny de 2019

MELMELADA DE NESPRES

Ahir la Mireia em va regalar un bon piló de nespres, i de seguida vaig decidir fer-ne melmelada...una melmelada que ha entrat, per mèrits propis, en el top five de les preferides de casa!


INGREDIENTS
1,100 quilogram de nespres pelades i sense llavors
400 grams de sucre moreno
el suc de mitja llimona grossa
un bon rajolí de rom

PREPARACIÓ
Aquestes són les delicioses nespres que serveixen de base d'aquesta melmelada.


Amb paciència, pelem i traiem les llavors de les nespres. I les ruixem amb el suc de llimona.


Afegim el sucre moreno, remenem bé, i ho posem al foc.


Deixem coure fins que les nespres siguin ben toves.


Llavors hi afegim un rajolí de rom i triturem bé.



Quan la barreja ja estigui triturada, la deixem una mica més al foc fins que obtingueu la textura desitjada.


I ja la teniu llesta! Encara calenta la podeu disposar en un pot esterilitzat, que un cop ple i tapat, haureu de deixar boca avall, durant unes hores, perquè es faci el buit. A casa, però, no caldrà conservar-la, perquè ja n'han berenat tots i se n'han cruspit quasi la meitat!


Damunt una torrada de sègol, amb una mica de mantega, és una cosa espectacular!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Que buenos son los nísperos recién cortados del árbol y en su punto optimo de maduración! la mermelada debe estar buenísima. Este año antes de que se los coman los pájaros voy a adelantarme yo y preparo una rica mermelada.
    Besos

    ResponElimina