Com que vaig fer lemon curd per donar i per vendre, avui he fet un cake amb el que em quedava...molt i molt senzill de preparar, i d'allò més gustós de paladejar!
INGREDIENTS
5 ous
3 gots de sucre
1 got de nata líquida
1 got d'oli de girasol
un bon raig del vostre licor preferit
1 iogurt natural
3 gots de farina de blat
1 cullerada de llevat químic tipus Royal
1 bol de lemon curd
PREPARACIÓ
Posem els ous i el sucre en un bol, i batem fins que tripliquin el seu volum.
A una mica menys de velocitat, i a poc a poc, afegim la nata, l'oli i el licor.
Us ha de quedar una massa més o menys així.
Llavors, ja a mà, i amb moviments de baix a dalt, hi afegim el iogurt...
...i la farina i el llevat, prèviament tamisats.
Queda una massa poc densa, però força cremosa.
En aquest moment entra en joc el lemon curd.
Col.loquem el lemon curd en una mànega pastissera.
Posem una capa de massa, hi repartim la meitat del lemon curd, cobrim amb la resta de massa, i fem la mateixa operació amb el que ens quedi de lemon curd.
Enfornem a 180 graus, durant aproximadament una mitja hora, i uns 20 minuts més a 160 graus. Els darrers minuts, si veieu que se us torra massa de dalt, el tapeu amb paper d'alumini.
Quan estigui cuit, desenforneu, deixeu refredar una mica, i desemmotlleu.
A punt per queixalar-lo.
Que vagi de gust!
Per què sustituiries el lemon curd en aquest pastís?
ResponEliminaRico riquisimo, un pastel delicioso Monica.Bsss
ResponElimina