Aquest pastís està brutal...l'he fet dos dies seguits perquè literalment desapareix! És una mica entretingut de fer, més que res perquè cal ratllat la pastanaga i trinxar les nous, però us ben asseguro que paga la pena! No deixeu de comprovar-ho!
INGREDIENTS (per un motlle quadrat de 20x20 aprox)
3 ous petits
85 grams de sucre moreno o panela
1 rajolí de pasta de vainilla
35 grams d'oli de girasol
el suc de mitja taronja
165 grams de llet condensada
125 grams de farina amb llevat ja incorporat
45 grams de farina d'ametlla
un pessic de sal
gingebre i canyella al gust
la pela ratllada d'una taronja
280 grams de pastanaga ratllada
1 bon grapat de nous picades
sucre llustre, suc de taronja i sprinkles per decorar
PREPARACIÓ
Batem molt i molt bé els ous, el sucre i la vainilla. Un cop ben batuts, a poc a poc, i sense deixar de batre (encara que més a poc a poc), hi afegiu el suc de taronja, l'oli i la llet condensada.
Queda una massa força líquida.
Llavors, a mà, i amb moviments suaus afegim les farines, la sal i les espècies.
I tot seguit la pela de taronja ratllada, la pastanaga ratllada i les nous.
Al final us ha de quedar més o menys així.
Aboquem en un motlle engreixat, i enfornem a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 50 minuts o fins que, en punxar-lo, l'estri surti net. Si se us torra massa de dalt, tapeu amb paper d'alumini els darrers minuts de cocció.
Per acabar, desenforneu, deixeu refredar, i decoreu amb un glacejat fet de sucre llustre i una mica de suc de taronja i sprinkles de color de tardor!
Que vagi de gust!
Mònica, vaig veient les teves receptes publicades a les xarxes socials i al·lucino: continues anant a tope! I si una recepta és bona, la següent encara més! Ets una crack!!! I no m'importaria menjar-me un tros d'aquest pastís! Genial!
ResponEliminaPetons reina