divendres, 29 de novembre del 2019

VICTORIA SPONGE CAKE

Una iger que segueixo i admiro, la Sofia de @sobrillasblog, va proposar un repte consistent en preparar una recepta anglesa. Com no podia ser d'altra manera, jo m'he decantat cap al món dolç, i concretament cap a aquesta versió del Victoria sponge cake, un pastís d'allò més "reial", però molt fàcil de preparar!


INGREDIENTS (Per un pastís petit de 15 cm diàmetre)
Per la base
150 grams de sucre moreno
150 de farina amb llevat incorporat
4 ous mitjans
melmelada de gerds, nata líquida per muntar, sucre llustre i cacau per farcir i decorar

PREPARACIÓ
En realitat, amb els ingredients que us he posat, poden sortir 3 bases, en comptes de 2, si no les feu molt altes. Jo n'he fet tres normaletes, i al final només n'he fet servir dos i la tercera ens l'hem menjat amb xocolata! Per començar a preparar-les batem els ous i el sucre moreno força estona, fins que dupliquin el seu volum i tinguem una massa ben cremosa!



Després hi afegim la farina amb llevat incorporat, prèviament tamisada, fent moviments de baix a dalt amb el batedor manual.


Us ha de quedar una massa més o menys així.


La repartim entre els motlles escollits, prèviament ruixats amb spray antiadherent, i enfornem a 170 graus, opció rebosteria (escalfol a baix, a dalt i ventilador), durant uns 15-18 minuts, dependrà del gruix. Per saber si estan llestes aquestes bases, les podeu punxar.


Un cop cuits, desenfornem, desemmotllem i deixem refredar damunt una reixa.


Un cop fredes, posem una de les bases damunt el cake stand que volgueu fer servir, i li untem pel damunt una capa generosa de melmelada, en el meu cas de gerds.



Amb l'accessori globus de la KA, muntem la nata amb sucre llustre al gust, la posem dins una mànega, i repartim pilons pel voltant de la base.



Omplim el centre amb més melmelada, i tapem amb l'altre base.


Empolsinem amb sucre llustre, i amb cacau en pols i l'ajuda d'un stencil, fem algun dibuixet.




I a punt per menjar! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada