El primer sopar de l'any de casa nostra ha estat aquesta coca de cereals als tres formatges amb anxoves...s'ha acabat tota en un tres i no res, prova que els ha agradat molt! Per fer-la he provat un ingredient nou, la massa mare en pols, que ha donat molt bon resultat! Una bona opció per la nit de Reis!!!
INGREDIENTS (per una coca gran, per 5 racions generoses)
Per la base
500 grams de farina multicereals amb llavors
25 grams de massa mare en pols
un bon raig d'OOVE
un pessic de sal
un sobre de llevat sec de flequer
300 ml d'aigua
Pel farcit
tomàquet ratllat
formatge curat d'ovella tallat a làmines.
formatge grana Padano ratllat
formatge de cabra a rodanxes
anxoves
oli, sal, pebre i orenga
Aquesta és la massa mare de la marca Harimsa que he provat, amb bon resultat! |
I aquesta la farina multicereals amb llavors, de la mateixa marca, que ha donat a la coca un toc genial! |
PREPARACIÓ
En un bol poseu la farina i la massa mare en pols.
Afegiu l'oli i la sal.
I per acabar el llevat de flequer sec.
Fet això és el torn de l'aigua...
...i ja podeu començar a amassar amb l'accessori ganxo de la KA.
Amasseu durant 7 o 8 minuts, fins obtenir una massa elàstica, que es desenganxi completament de les parets del bol. Tapeu i deixeu llevar en un lloc càlid durant unes 2 hores o fins que dobli el volum.
Un cop doblat el volum, aboqueu en una superfície enfarinada i desgasifiqueu.
Amb l'ajuda d'un corró, estireu fins aconseguir la forma de coca volguda.
Repartiu per sobre el tomàquet ratllat, i amaniu amb una mica d'OOVE, sal i pebre.
Per sobre repartiu els tres formatges.
Enforneu a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 18 minuts, o fins que la veieu daurada i cruixent.
A l'hora de servir, poseu pel damunt unes bones anxoves...
Repetireu segur! Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada