El pandoro és un dolç originari de Verona que, juntament amb el panettone, es un dels dolços nadalencs més típics d'Itàlia. .Jo aquest any me'n vaig agenciar un de molt gros a la botiga sarda del meu barri (Frongia emocions de Sardenya), que va resultar deliciós...Però amb un trosset que vaig aconseguir salvar, vaig fer aquest púding que, a més de molt nadalenc, va resultar ser una gran descoberta! Quin gust més especial que té!
INGREDIENTS (per dos motlles rectangulars)
un tros de pandoro
1 litre de llet
8 ous
4 o 5 cullerades de sucre blanc
una mica de caramel líquid
cireres confitades per decorar
PREPARACIÓ
En primer lloc ruixeu una mica els motlles escollits amb spray antiadherent, i repartiu una mica de caramel líquid pel cul dels mateixos.
Tot seguit, agafeu el tros de pandoro i esmicoleu-lo.
El pas següent és batre la llet juntament amb el ous i el sucre.
Una vegada tot integrat, hi aboquem el pandoro esmicolat, barregem bé, i deixem uns minuts per tal que quedi ben xop.
Repartim aquesta massa entre els dos motlles i enfornem, al bany maria, a 170 graus, opció rebosteria -escalfor a baix, a dalt i ventilador-, durant uns 50 minuts, o fins que veieu que estan ben "quallats".
Un cop trets del forn, deixar refredar completament abans de desemmotllar, decorar i servir!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada