Per #losviernesreto d'aquesta setmana, en la que ens proposaven preparar una recepta de cuina medieval, he preparat aquestes peres amb vi i mel, que fa un temps vaig veure a la comunitat Cookpad, que són una delícia! És una recepta senzilla però que heu de fer amb cura per tal que les meitats de pera quedin molt meloses i amarades de vi i mel, però ben senceres! Aquí teniu el pas a pas
INGREDIENTS
3 o 4 peres que no siguin massa madures.
500 ml de vi negre
mel
canons de canyella i pell de llimona
PREPARACIÓ
Poseu el vi negre al foc juntament amb els canons de canyella i la pell de llimona.
Afegiu dues cullerades generoses de mel, i deixeu que bulli uns minuts.
Quan el vi ja porti bullint uns 5-6 minuts, hi afegiu les meitats de pera, que prèviament haurem pelat i a les que haurem tret les llavors.
Deixeu les peles dins el vi bullint uns 4 o 5 minuts bé, girant-les quan sigui necessari, amb molt de compte, per tal que quedin ben impregnades. Llavors les traieu, i les dipositeu en una safata d'anar al forn.
El vi, la mel, la canyella i la pell de llimona la deixeu bullint una estona més (10 minuts ben bons), fins que hagi reduït, i la salsa agafi una mica de cos.
Llavors coleu allò obtingut i reserveu.
Pel que fa a les peres, regueu cadascuna d'elles amb una culleradeta de mel, i poseu la safata al forn, durant uns 10 minuts, a 180 graus i opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador).
I si ho heu fet bé, passat aquest temps ja les tindreu meloses i gustoses com una mala cosa!!!
Servir tèbies, o fredes, com més us agradin, regades amb la reducció de vi reservada!
És un plat que ve de lluny i al que encara li queda molta cua!!!
Que vagi de gust!
Hola guapa, es la primera vegada que entro en el teu blog. Aquesta recepta medieval m'ha cridat l'atenció. Molt bona idea recuperar antigues recetas.petons. 👏👏👏
ResponElimina