Les dues últimes setmanes he fet un curs de pastisseria dolça i salada al centre cívic del meu barri, impartit per un gran mestres pastisser gironí, en Lluís Blanch, i aquests bunyols de sobrassada (un dels meus ingredients preferits) són un dels tresors que ens ha regalat. Ja veureu qué fàcils...això si, una bona sobrassada, ajuda a que el gust final sigui més espectacular!
INGREDIENTS (per dos plats de bunyols petits)
175 ml d'aigua
175 ml de llet
135 grams de mantega
un pessic de sal
un pessic de sucre
200 grams de farina de blat
5 ous
75-90 grams aprox d'una bona sobrassada, a poder ser de Mallorca
PREPARACIÓ
En un caçó o cassola posem al foc la l'aigua, la llet, la mantega, la sal i el sucre.
Quan la mantega estigui fosa, i la barreja comenci a bullir, hi aboquem de cop la farina i remenem bé.
Quan la massa es desenganxi de les parets, i formi una bola, està llesta.
Llavors aboqueu la bola formada en el bol de la KA, i deixeu refredar uns minuts.
Tot seguit, afegiu els ous un a un, i aneu remenant amb l'accessori pala.
Després d'incorporar els 5 ous, us ha de quedar una massa corretjosa.
És el torn de la sobrassada.
Jo l'he afegida a trossets, perquè així amb poques remenades, i l'escalfor residual, l'he tinguda incorporada.
Ja només us queda posar dins una mànega pastissera, fer-ne porcions petites, i fregir-les en abundant oli de girasol.
En treure'ls de l'oli, deixeu escórrer una mica damunt un paper de cuina.
Ja veureu quina cosa més bona, tèbia o freds (en aquest darrer estat, trobo que la sobrassada guanya intensitat de sabor, i els fa encara més deliciosos)
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada