dilluns, 3 de febrer de 2020

COCA DE GREIXONS CLÀSSICA

S'acosta dijous gras...i, per tant, la diada d'un dels meus dolços tradicionals preferits: la coca de greixons clàssica! Aquesta és una recepta variant d'una que fa temps va penjar la Marina Antúnez al seu blog Tapa't de tapes -que trobo molt a faltar-, i és infal·lible...no deixeu de fer-la perquè és hipermegasenzilla i l'èxit està assegurat! 



INGREDIENTS
400-450 grams de farina de força
115 grams d’aigua
100 grams de llet sencera
180 grams de greixons
150 grams de mantega
120 grams de sucre (més una mica pel damunt)
25 grams de llevat de flequer
un pessic de sal
ametlles laminades

PREPARACIÓ
Comencem escalfant l’aigua i la llet (no cal que bulli) i dissolent el llevat a la barreja. Aboquem aquest líquid en un bol on haurem col·locat 400 grams de farina, la sal i el sucre, i comencem a amassar. Quan tinguem una massa homogènia, hi anem afegint la mantega, a temperatura ambient, a trossets.
Per acabar, hi aboquem els greixons trinxats (en reservem uns quants pel damunt), i seguim amassant una mica més. Si veieu que us queda enganxosa en excés, afegiu els 50 grams de farina restants. Formeu una una bola, la posem dins un bol, la tapem amb un drap i la deixem reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum. El seu aspecte ha de ser més o menys aquest.


Un cop doblat, estirem la massa donant-li la forma de coca, hi afegim a sobre la resta de greixons, una mica més de sucre i les ametlles i enfornem amb opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), a 180 graus, durant uns 25 minuts.


Quan veiem que la coca està daurada, la traiem del foc i la deixem refredar damunt una reixa.


I a gaudir del dijous gras! Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Quina bona pinta que té!.
    Sempre faig la coca de llardons amb pasta de full, però em sembla que aquest any provaré de fer aquesta...
    Per cert, jo també trobo a faltar el blog de la Marina!
    Una abraçada,

    ResponElimina