dissabte, 25 de gener del 2020

BUNDT CAKE DE PURÉ DE CARBASSA I PURÉ DE LLIMONA

Això va de purés...a casa hem gaudit enguany d'unes carbasses i unes llimones excepcionals, i a més regalades per gent propera i estimada, i, per tant, amb la seguretat que són ecològiques! D'aquí que les receptes amb aquests dos ingredients hagin sigut un continu...La darrera aquest bund espectacular, de puré de carbassa i puré de llimona!!! Humit i tendre...ha volat en menys de 24 hores!!!


INGREDIENTS 
275 grams de puré de carbassa torrada
el puré d'una llimona grossa
275 grams de farina de blat
250 grams de sucre llustre moreno
5 ous mitjans
150 grams d'oli de girasol
15 grams de llevat químic tipus Royal
una mica més de sucre i suc de llimona per decorar

PREPARACIÓ
Comencem batent molt i molt bé, amb l'accessori globus de la KA, els ous i el sucre llustre moreno.


Quan hagin doblat el volum, hi afegim, molt a poc a poc, i sense deixar de batre -encara que una mica més a poc a poc- l'oli de girasol.


Tot seguit preparem el puré de llimona (es tracta de triturar, amb pela i tot, una llimona grossa, ben neta)...




...i el puré de carbassa (que s'obté de la polpa de la carbassa torrada al forn).


 Ja a mà, amb moviments suaus, incorporem als ous els dos purés, i tot seguit la farina, prèviament barrejada amb el llevat químic i tamisada per evitar grumolls.


Al final us ha de quedar una cosa més o menys així.


Amb aquesta massa ompliu un motlle de bundt, que prèviament haureu ruixat generosament amb spray antiadherent i deixat escórrer.



Enforneu a 170-180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt a baix i ventilador) uns 40 minuts, o fins que en punxar-lo l'estri surti net. Llavors desenforneu, deixeu refredar cinc minuts dins el motlle, i desemmotlleu...Ha quedat perfecte!!!!


Mentre s'acaba de refredar damunt la reixa, preparem una mica de glacejat, amb suc de llimona i una tassa més de sucre moreno llustre. Queda d'un color torradet molt original.


Quan estigui fred, decoreu amb una mica d'aquest glacejat...i llestos!



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada