Això va de purés...a casa hem gaudit enguany d'unes carbasses i unes llimones excepcionals, i a més regalades per gent propera i estimada, i, per tant, amb la seguretat que són ecològiques! D'aquí que les receptes amb aquests dos ingredients hagin sigut un continu...La darrera aquest bund espectacular, de puré de carbassa i puré de llimona!!! Humit i tendre...ha volat en menys de 24 hores!!!
275 grams de puré de carbassa torrada
el puré d'una llimona grossa
275 grams de farina de blat
250 grams de sucre llustre moreno
5 ous mitjans
150 grams d'oli de girasol
15 grams de llevat químic tipus Royal
una mica més de sucre i suc de llimona per decorar
PREPARACIÓ
Comencem batent molt i molt bé, amb l'accessori globus de la KA, els ous i el sucre llustre moreno.
Quan hagin doblat el volum, hi afegim, molt a poc a poc, i sense deixar de batre -encara que una mica més a poc a poc- l'oli de girasol.
Tot seguit preparem el puré de llimona (es tracta de triturar, amb pela i tot, una llimona grossa, ben neta)...
...i el puré de carbassa (que s'obté de la polpa de la carbassa torrada al forn).
Ja a mà, amb moviments suaus, incorporem als ous els dos purés, i tot seguit la farina, prèviament barrejada amb el llevat químic i tamisada per evitar grumolls.
Al final us ha de quedar una cosa més o menys així.
Amb aquesta massa ompliu un motlle de bundt, que prèviament haureu ruixat generosament amb spray antiadherent i deixat escórrer.
Enforneu a 170-180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt a baix i ventilador) uns 40 minuts, o fins que en punxar-lo l'estri surti net. Llavors desenforneu, deixeu refredar cinc minuts dins el motlle, i desemmotlleu...Ha quedat perfecte!!!!
Mentre s'acaba de refredar damunt la reixa, preparem una mica de glacejat, amb suc de llimona i una tassa més de sucre moreno llustre. Queda d'un color torradet molt original.
Quan estigui fred, decoreu amb una mica d'aquest glacejat...i llestos!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada