dijous, 16 d’abril del 2020

GALETES CLIVELLADES RED VELVET

Avui unes galetes clivellades red velvet amb trossets de xocolata blanca...de les més bones q he fet darrerament! Clivellades és la meva traducció lliure de “craquelades”, q és com es coneix a aq tipus de galetes que s’arrebossen amb abundant sucre llustre abans de coure per crear aquest efecte final! Si no teniu colorant vermell, però les voleu fer igualment, clickant a aquí en trobareu unes altres només amb cacau, i fetes amb oli en comptes de mantega, que també estan molt i molt bones!


INGREDIENTS (per unes 35 galetes)
170 grams de mantega
220 grams de sucre blanc normal
3 ous
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
2 cullerades de suc de llimona
1 cullerada de llet
375 grams de farina
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
1/2 culleradeta de bicarbonat
un pessic de sal
30 grams de cacau en pols
un grapat de trossets o gotes de xocolata blanca.
colorant vermell alimentari
sucre llustre per arrebossar.

PREPARACIÓ
Comencem batent la mantega i el sucre blanc normal.


Llavors hi afegim els ous i la vainilla, i batem una mica més fins que s'integri tot.



Fem el mateix amb el suc de llimona i la llet.


I per acabar la farina, prèviament barrejada amb el cacau, el llevat i el bicarbonat.


I no oblideu el colorant vermell, heu de ser generosos per obtenir el color típic ben rogenc.



L'últim que afegireu són els trossets o gotes de xocolata blanca.


Al final heu d'obtenir una massa més o menys així, que deixareu reposar uns 30 minuts a la nevera.


Passat el repòs a la nevera, agafeu porcions de la massa, les arrodoniu, i les ensucreu amb abundant sucre llustre.




Aneu dipositant les boles (sense xafar-les) en una safata folrada de paper de forn. Separeu-les perquè es fan grans.



I enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 14-15 minuts. I llestes, només us queda desenfornar i deixar refredar una mica!


Són molt i molt bones!


Que vagi de gust! I ànims!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada