dimecres, 14 de novembre del 2012

CASA DE GALETES DE GINGEBRE


Fa dies que volia provar de preparar galetes de gingebre amb una finalitat especial: fer una d'aquelles casetes que els americans elaboren quan s'acosta el Nadal. És com una mena de mona però de galetes i xuxes, i de temàtica "arquitectònica". Doncs bé, avui he tingut una estoneta i m'hi he posat. Després de buscar i remirar moltes receptes de galetes de gingebre, n'he acabat fent una de pròpia agafant d'aquí i d'allà, i he començat el projecte. Primer he dissenyat un model de casa, i n'he fet els patrons en paper.

Llavors, quan he tingut la massa preparada (ja us l'explicaré un altre dia que faci galetes individuals), l'he tallat segons els patrons i ho he col·locat en una safata de forn, folrada de paper. La massa que m'ha sobrat l'he fet servir per tallar galetes que em servissin per decorar la casa.


El següent pas ha sigut enfornar-ho tot. Com que era la primera vegada, la fornada de les peces de la casa, se m'ha torrat una mica massa. La pròxima vegada hauré de vigilar més! Un cop tretes i refredades una mica, les he passat, amb molt de compte, a una altra safata.



Per últim, només quedava aixecar la caseta, fent servir glaça de ciment, i decorar-la amb pastilles de xocolata (els típics "lacasitos"), xuxes, galetes decorades, sprinkles...etc. El resultat es pot millorar, però, per ser la primera, i ser fruit únicament del que he vist en un parell de tutorials a youtube, n'estic força orgullosa! He fet una tanca, un banc, un arbre i una teulada emulant el mercat de Santa Caterina de Barcelona...en fi, una segona residència pirinenca com cal!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada