dijous, 7 de febrer del 2013

MAGDALENES CARNAVALESQUES O MAGDALENES DE GREIXONS

Aquest matí, cap allà a les 5:00, m'he aixecat disposada a fer-los una coca de greixons (o llardons com diu la meva mare) a les meves filles. S'han hagut d'endur berenar, perquè van al parc a celebrar el dijous gras, i he pensat que era el més adequat. Però quan m'he posat davant els ingredients, he vist clar que amb un parell d'hores no tindria prou per prepara la massa, deixar que llevés, coure-la i que es refredés per poder-la embolicar. Així que he hagut d'improvisar i m'han sortit aquestes magdalenes carnavalesques, o de greixons, que, segon la meva mare (a qui n'hi he portat unes quantes perquè les degustés), i que, tot s'ha de dir, és una fan dels llardons, són les millors que he fet mai! Exageracions d'amor de mare a part, han quedat molt bones, i són una bona opció per aquest vespre, si no teniu massa temps, però voleu celebrar el dijous gras d'una manera més o menys tradicional! Aquí va la recepta que, com que és molt ràpida, podeu fer per aquesta tarda-vespre.



INGREDIENTS (per unes 15 magdalenes)
200 grams de farina
1 sobre de llevat Royal
4 ous
100 grams de sucre
1/2 got d'oli d'oliva verge
100 grams de greixons triturats
un grapat de pinyons
sucre per posar dalt les magdalenes

PREPARACIÓ
En el batedor elèctric, amb l'accessori globus, bateu els ous fins que hagin triplicat el seu volum. Sense deixar de batre, hi aneu afegint el sucre, a poc a poc. Un cop tot ben integrat, i també sense deixar de batre, hi incorporeu, a rajets, l'oli d'oliva. Quan la mescla sigui homogènia, a mà, i amb moviments de dalt a baix (no remenant) hi afegiu la farina i el llevat, tamisats.
Disposeu els papers de magdalena i poseu una cullerada de massa al cul de cadascún. Després hi poseu un pessic de greixons triturats a cada un (si no els heu comprat en aquest format, els haureu de triturar amb el "minipimer" mateix, però sense passar-vos, perquè no quedi una massa oliosa compacta) i tapeu amb una altra cullerada de massa. Cal que el paper s'ompli fins a les 3/4 parts aproximadament. A sobre de cada magdalena hi poseu un quart de culleradeta de sucre, un pessiguet més de greixons, i uns quants pinyons.


Enforneu, a 170 graus, uns 12-14 minuts (amb el forn prèviament escalfat). No han de quedar excessivament daurades.
Un cop cuites, deixeu refredar, i ja podeu començar a gaudir del DIJOUS GRAS!!!



Que vagi de gust!




2 comentaris:

  1. oh que bones, Mònica! L'altre dia vaig pensar de fer-ne, perquè me'n van sobrar de la coca, de llardons, com que a la carnisseria els compro en bossetes... m'apunto la teva recepta, a veure si tinc temps i les faig!! Bon carnestoltes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són tan bones que em sembla que les faré per quaresma i tot!!! Així que si t'han sobrat greixons, és l'excusa perfecta per fer-les!!! Una abraçada Marina!

      Elimina