dissabte, 16 de març del 2013

CREMA CATALANA

Dilluns és Sant Josep, i per Sant Josep no es pot deixar de preparar i menjar una bona crema catalana cremada!!! Com dirien les meves filles, un dels millors postres del "món mundial"!!! A part de ser molt i molt bo, és un postre que podem deixar preparat el dia abans, que podem fer en gran quantitat, i de cost molt econòmic. És a dir, que ho té tot!!! Jo el faig fa mooooolts anys, i aquesta és la recepta que, després de variacions i provatures, he acabat fent servir. A veure com us resulta!!! Ah!! i per primera vegada, incorporo un tutorial en vídeo  que he fet amb l'ajuda de les meves filles Dinke i Zewde, i la seva íntima amiga Laura, que aprofitaran la gravació per ensenyar-la a uns nois i noies d'una escola Bressola de la Catalunya Nord (i que, per tant, parlen català) que vénen a fer un intercanvi al seu institut!!! Ja veureu que són totes unes artistes!!!



INGREDIENTS
1 litre de llet sencera
8 rovells d'ou
200 grams de sucre blanc
60 grams de maizena
1 canó de canyella
la pela d'una llimona
una mica més de sucre per cremar


PREPARACIÓ
Posem al foc la llet amb el canó de canyella i la pela de llimona. Quan arrenqui el bull retirem el canó i la llimona, i apartem una mica del foc la llet. En separem una tassa, on desfem la maizena. Mentre esperem que la llet bulli, hem de barrejar bé els rovells i el sucre (no cal batre, només barrejar). Tornem a col·locar la llet al foc, i hi aboquem la barreja d'ous i sucre, i també la tasseta de llet amb la maizena. A foc lent, anem remenant i remenant, fins que la crema comenci a espessir. No ha d'arribar a tornar a bullir, normalment s'espesseix força quan comencen a sortir bombolles. Llavors retirem del foc, i culminem amb unes últimes i enèrgiques remenades. Bo i calenta, aboquem en les cassoletes (a poder ser de fang), i deixem refredar un parell d'hores. Si no l'heu de fer servir immediatament, un cop fredes, guardeu a la nevera.



Traieu abans de servir, poseu per damunt de cada cassoleta una culleradeta de sucre, i cremeu amb al cremador.


Aquí teniu el pas a pas, en viu, de la mà d'unes ajudantes molt trempades!!!



Que vagi de gust!!!

4 comentaris:

  1. Hola, acabo de descobrir el teu blog i em quedo de seguidora.
    Fins aviat.
    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Pilar! Ja veus que sóc una fan -per no dir fanàtica- de la pastisseria en general. Espero que t'agradin les receptes que vaig penjant! Una abraçada

      Elimina
  2. Les teves filles són molt trempades i unes grans ajudants a la cuina. Felicitats per la crema i per les nenes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies...sort que només vaig comptar amb la col·laboració de les dues grans (i l'amiga d'una), perquè la tercera, la petita, era d'excursió. Cas contrari, no crec pas que la crema hagués arribat a bon port!!! Una abraçada Rosa Maria!

      Elimina