divendres, 19 d’abril del 2013

CROSTATA DE FRUITES DEL BOSC

Avui a casa nostra es respiren olors d'Itàlia, un dels nostres destins preferits!!! En Marc i jo hi hem anat en diverses ocasions, però recordo en especial el parell de dies que hi vam passar amb les nenes fa dos estius, quan tornàvem d'Hongria. Una de les nits vam pernoctar en una casa rural preciosa, perduda, enmig d'un turó, a la regió del Piemonte. En arribar, cap al tard, la senyora de la casa, que era molt amable, ens tenia preparat un pastís típic italià, una "crostata". Va resultar ser un dels pastissos més deliciosos que he provat mai! Avui l'he intentat fer. No m'ha quedat estèticament tant bé com a la nostra amfitriona d'aquella ocasió, però estava quasi igual de bo. Quan me n'he adonat, i abans que s'acabés de refredar, com que per casa voltava força gent, ja no en quedava, així que no he pogut fer fotografies gaire artístiques! A veure si us agrada! La recepta de la massa l'he tret d'un bloc que es diu La Zuccheriera (http://biscotti.blogspot.com.es/2007/08/todo-sobre-la-crostata.html), i la podeu farcir amb melmelada del gust que més us agradi!!!


INGREDIENTS
250 grams de farina de blat 
50 grams de maizena
1 culleradeta de llevat tipus Royal
un pessic de sal
150 grams de mantega, freda, tallada a trossets
1 ou
melmelada de fruites del bosc

PREPARACIÓ
Barregeu la farina de blat, la maizena, el llevat i la sal.


Afegiu-hi la mantega freda, tallada a trossets.


Amb les mans, amasseu bé, fins obtenir una massa com sorrenca.


Llavors afegiu-hi l'ou.


Ja amb el batedor elèctric, amb l'accessori pala, remeneu ràpidament, fins obtenir una massa tova i no gaire humida.

Emboliqueu amb paper film, i deixeu  a la nevera durant uns trenta minuts. Mentrestant, folreu un motlle amb paper de forn.


I ruixeu amb una mica d'spray antiadherent.


En treure la massa de la nevera, preneu-ne la meitat i estireu, amb el corró, entre dos papers de forn.


 Col·loqueu la massa estirada en el motlle, apretant delicadament les parets.


Repartiu la melmelada per sobre la massa.


L'altra meitat de massa, que haureu deixat més estona a la nevera, també l'haureu d'estirar entre dos papers de forn, i l'haureu de tallar a tires. Jo he fet servir un tallador dentat, que confereix a les tires una mica d'efecte "cinta".

Col·loqueu les tires per sobre la melmelada.


Delicadament, apreteu bé les tires entre elles, perquè s'enganxin, i remateu les puntes amb el marge de la massa, doblegant-la i pessigant-la.


Enforneu, amb l'opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a uns 180 graus, durant uns 20 minuts, o fins que quedi daurat. Llavors desenforneu i deixeu refredar.


Només us queda desemmotllar -que, us aviso, costa un pèl-, i a menjar s'ha dit!!!


Que vagi de gust!!!

4 comentaris:

  1. Que rica y una pinta deliciosa, gracias.Besossss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava molt bona, i era força lleugera! Una abraçada Doris!

      Elimina
  2. Uaaaaau!! Maquíssima!!! I que bona!!! Mira que és tardet eh, però ja la provaria... que fa venir salivera, com tot el que ens prepares!! ;)

    Una abraçada guapa i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que en feia venir de salivera! Penso provar-la amb altres farcits! Ja us les aniré ensenyant! Una abraçada Cristina!

      Elimina