dijous, 2 de maig del 2013

PANETS RÀPIDS DE LLET, FORMATGE I SOBRASSADA

Ahir al vespre vaig improvisar un sopar ràpid. Les nenes havien d'estudiar i volien sopar a la seva habitació, i en Marc volia fer un mos ràpid entre la primera sega primaveral del jardí i l'obligat passeig nocturn de la nostra gossa Lluna, o sigui que vaig preparar uns panets ràpids de llet, formatge i sobrassada, que els van agradar molt. A veure què us semblen!



INGREDIENTS (per sis panets)
150 grams d'oli de girasol
1 ou gros
200 grams de iogurt tipus grec
150 grams de llet
480 grams de farina
1 sobre de llevat tipus Royal
un pessic de sal
una culleradeta de mostassa en pols
120 grams de formatge ratllat (jo he fet servir del de barreja de formatges)
6 culleradetes de formatge parmesà en pols per empolsinar
6 rodanxes de sobrassada

PREPARACIÓ
Es baten els ingredients líquids (oli, ou, iogurt i llet).


S'hi incorporen els ingredients secs barrejats i tamisats (farina, llevat, sal i mostassa), remenant bé amb l'accessori pala del batedor.



 I, finalment hi incorporem el formatge ratllat. Queda una massa espessa.


Repartim 3/4 de la passa entre els papers o motlles (jo he fet servir un motlle amb forats molt grans que he folrat amb paper de forn, per fer-ne una presentació tipus muffin gegant). Col·loquem una rodanxa de sobrassada sobre de cada porció de massa.




Tapem la sobrassada amb el quart de massa restant, i empolsinem generosament amb el formatge parmesà en pols.


Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant 20-25 minuts, fins que estiguin daurats.



I ja els teniu llestos. Queden molt esponjosos, i si es serveixen templats estan deliciosos! Això si, atipen força, o sigui que amb un per cap en feu ben bé prou! En Marc se'n va cruspir dos i, cosa que no passa gaire sovint, va dir que "s'havia ben tipat".


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Com sempre, avui ens portes una altra recepta boníssima Mònica!!! ;)

    Tinc una llista ben llarga de totes les receptes teves que m'agradaria fer... a veure si mica en mica la vaig reduint...! :P

    Un petonet guapíssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha més dies que llonganisses, i un munt d'oportunitats per fer-les! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  2. ohhhhh, déu meu quin pa. me'l copio pel cap de setmana :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El resultat de la recepta està a mig camí entre el panet i el muffin salat, però estan molt bons!! I també trobo que fan molt pel cap de setmana! Una abraçada!

      Elimina
  3. Un pan realmente delicioso, me encanta.Besos

    ResponElimina
  4. Quina creativitat!!!!! El copiare ben aviat!!! Ptons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més que creativitat Núria, necessitat d'atipar a la colla que corre per casa! Una abraçada

      Elimina
  5. Una recepta perfecte per una familia molt enfeinada!;)
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir! No parem quasi quasi ni dormint! Una abraçada!

      Elimina
  6. Hola Mònica!
    He arribat a aquí per casualitat i m'he adonat...que et "tinc vista" comentant a algun dels blocs que segueixo!!:D Mai se m'havia acudit clicar sobre la teva foto per veure on em duia i veig...que m'estava perdent un munt de coses bones!!!!! Apa quina idea! Serà qüestió de fer aquests panets :)
    Una abraçada!
    Dolors - http://www.bruixesalacuina.blogspot.ch/
    P.S - per cert, em quedo pel teu bloc ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ha he visitat el teu bloc i m'entusiasma! Fans uns pans fantàstics! Com que ho he trobat com fer-me seguidora, m'he subscrit per mail! Una abraçada i ens llegim!

      Elimina