dilluns, 27 de maig de 2013

PASTIS DE FORMATGE I OREOS

L'altre dia, en passar per una llibreria, no em vaig poder estar de comprar el nou llibre de l'Alma Obregón "Objetivo: Tarta perfecta". Ho vaig fer sense massa convicció, creient que em trobaria amb un munt de receptes plenes de mantega i fondant, però ha resultat que, a part de receptes amb força mantega, també n'hi ha algunes de pastissos més clàssics força interessants. El primer que vaig voler provar és un pastís de formatge i oreos, las galetes preferides de les meves filles (i es veu que de mig món). He fet algunes variacions a la recepta de l'Alma, pel que el resultat final va diferir una mica del que ella presenta, però la meva adaptació també va quedar prou vistosa, i el que és imprescindible, bonissíssima! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per un motlle alt d'uns 20 cm de diàmetre)
Per la base
100 grams de galetes oreo triturades
25 grams de sucre "muscovat"
50 grams de mantega
Per la capa superior
450 grams de formatge crema tipus philadelphia
150 grams de iogurt grec
160 grams de sucre "muscovat"
1 cullerada de farina
3 ous
50 ml de nata
10 galletes oreos tallades a trossos

PREPARACIÓ
Comencem preparant la base. Aixafeu bé (jo ho vaig fer amb el batedor elèctric, amb l'accessori pala, anar remenant, i al final, una miqueta a mà) les oreos, la mantega i el sucre.


Es tracta d'obtenir una pasta homogènia més o menys així.


Llavors agafeu el motlle, de parets desmuntables, i folreu el cul amb paper de forn.


Ruixeu-lo tot (cul i parets) amb spray antiadherent (o unteu-lo amb mantega).


Esteneu la massa obtinguda pel cul, i premeu bé. Reserveu.


Aneu ara per la capa superior. En el batedor elèctric bateu bé el formatge, el iogurt, el sucre i la farina fins que tot quedi ben integrat.


Afegiu els ous, un a un.


Per últim afegiu la nata i acabeu de batre.


Abans d'abocar al motlle en el que ja hem preparat la base, afegiu les oreos tallades a trossos grossets.


Aboqueu al motlle.


Enforneu a 180 graus (en opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant 15 minuts, i després baixeu la temperatura del forn a 120 graus, i coeu 60 minuts més. Un cop cuit, passeu un ganivet entre el pastís i les parets del motlle i deixeu refredar. Sense desemmotllar, poseu a la nevera 6 o 8 hores (jo el vaig deixar tota la nit), i després desemmotlleu. Us quedarà així de vistós!



I al paladar és suau i més que deliciós!


Que vagi de gust!!!

28 comentaris:

  1. Ummm, quina pinta Mònica, sembla irresistible!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ho és...és suau i gustós...en fi...que comences a menjar-ne i no pots parar! Una abraçada Neus!

      Elimina
  2. Brutal!!! Un pastís de formatge que per si sol ja és bo i a sobre amb trossets d'oreo.... m'he quedat sense paraules!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa les oreo són molt apreciades, i sempre em demanen receptes que en portin!

      Elimina
  3. Monica, mira que jo sóc mes de salat que de dolç, però m'encanta entrar al bloc per contemplar tots aquests pastissos tan bonics i saborosos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Lolines, a mi m'encanten les teves receptes salades, així que ens complementem!!! Una abraçada!

      Elimina
  4. Jo l'altre dia també vaig veure el seu nou llibre i vaig estar a punt a punt de comprar-lo, però al final me'n vaig quedar un de pans!! hehehe, que sembla que em vaig aficionant a fer pa últimament! :P Ara, però, m'has fet venir ganes de comprar-lo, perquè aquest pastís ha de ser bo, bo i és ben vistós i bonic!! T'ha quedat molt bé Mònica!!!

    Una abraçada guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina! Jo ara vull els d'en Barriga, però, entre les novel·les i els llibres de cuina, a casa ja no hi cabem!!! O sigui que haig d'anar comprant de mica en mica! Una abraçada!

      Elimina
  5. Respostes
    1. La veritat és que és un dels pastissos que he fet darrerament, que més m'han agradat!
      Una abraçada Núria!

      Elimina
  6. I ens preguntes que ens sembla! Que t'hem de dir... BRUTAL!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies M Glòria! Els vostres comentaris m'animem un piló a continuar "rebostejant"!!! Una abraçada!

      Elimina
  7. Aquest pastís ha de ser un pecat!!! per tan... boníssim!!

    ResponElimina
  8. Que chulos te quedaron...me encantan.Besossss

    ResponElimina
  9. Uau, Mònica!! Tenint en compte que el pastís de formatge és el meu preferit, i que les oreo són d'allò de "doma'n-doma'n" aquest pastís fa una mengera...!! Deliciós! I molt gustós. Com sempre, presentant-nos pastissos irresistibles...!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Marina, l'expressió "doma'n, doma'n" és una de les preferides de la meva filla petita, davant un paquet d'oreos!!! I davant el pastís tres quarts del mateix! Una abraçada Marina!

      Elimina
  10. DELICIOSA EN CASA DURARIA UN SUSPIRO.BSSSSS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs es deu assemblar a casa meva! Una abraçada Inma!

      Elimina
  11. oh deu meu... em quedo amb la base.. no se com t'has aguantat.. jo l'hages menjat tota abans de ficarla al motlle!
    jajajaja
    un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig resistir estoicament, però t'asseguro que no va ser fàcil! Una abraçada!

      Elimina
  12. No sé que tenen les oreos que agraden tant als nens. Deurien estar molt contentes les teves nenes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tan! Ara que a mi també m'agraden, i mira que tan fosques, per la vista no entren massa!!! Una abraçada!

      Elimina
  13. Hola Mònica!!!!
    Quina recepta més interessant... quan he vist la foto no m'imaginava que havía anat al forn. Deu d'estar molt bona, al menys la pinta ho diu.
    la provaré.
    M' ha agradat molt!!!
    Un petonet, reina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està molt bo! I és veritat que té molt de temps de cocció, però, de vista, queda quasi com els que "quallen" a la nevera!

      Elimina