divendres, 19 de juliol del 2013

GELAT DE PLÀTANS I NOUS I SALSA DE XOCOLATA

A hores d'ara ja deveu haver notat que m'he convertit en una fanàtica dels gelats (tan de fer-los com de tastar-los). A casa ja tremolen quan em veuen amb la geladora amunt i avall...Penseu que us he ensenyat les versions definitives que més m'han agradat, però que hi ha hagut un piló de proves que els meus soferts companys de domicili han hagut de degustar en silenci... Bé, silenci, silenci no... més aviat les han hagut de provar mentre em sentien a mi formular-los un munt de preguntes comparatives respecte de versions anteriors (que jo crec que no recordaven....), textures i preferències... Total, pobrets, els tinc ben sotmesos a la dictadura del gelat. De totes maneres, dir-vos que aquest em va sortir bé a la primera, i que va agradar molt...fins i tot en Marc es va enfadar amb mi perquè vaig obligar-lo a guardar-ne una miqueta per uns amics que venien a dinar!!! A veure què us sembla!



INGREDIENTS
4 plàtans
200 ml de nata de muntar
175 grams de sucre
600 ml de llet
4 rovells d'ous petits
una tassa de nous pecanes trinxadetes
i xocolatada de cobertura i una nou de mantega per la salsa de xocolata

PREPARACIÓ
En primer lloc, batem els rovells i els sucres fins obtenir una barreja cremosa.



La posem a foc baix, juntament amb la llet, evitant que bulli, i retirem quan espesseeixi un xic.


Deixem refredar totalment, primer a temperatura ambient, i després a la nevera.


Un  cop tenim ben fresqueta la barreja anterior, tallem a trossets els plàtans.


I munten la nata (que haurem posat una estoneta abans al congelador), fins que tingui una textura ben ferma.



Ara és el moment de lligar tots els ingredients. Primer triturem els plàtans dins la crema.



I després, a mà, i molt a poc a poc, incorporem la nata, amb moviments de dalt a baix.


Cal aconseguir una massa on tots els ingredients quedin ben integrats.


És l'hora de posar la barreja resultant a la geladora, durant uns 35-40 minuts.


Durant els últims 5 minuts, hi afegim les nous pecanes trinxadetes.


Un cop "mantecada" la nostra barreja, la col·loquem en un recipient i la deixem prendre, al congelador, durant 3 o 4 hores.


I ja està! En treure'l tindreu un gelat de textura genial, i amb un sabor a plàtan espectacular.


Jo el vaig servir banyat en crema de xocolata que vaig fer desfent xocolata negra de cobertura amb una nou de mantega.


Que vagi de gust!

15 comentaris:

  1. i escolta... aquestes coses amb les operacions bikinis i trikinis que es fan, vols dir que va bé?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que gens ni mica...per això porto banyador directament! Una abraçada!

      Elimina
  2. Monica, quina cosa tan i tan bona, ummmm
    Un petò de parte de la Ione

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lolines i Ione, que ja he vist que és tota una campiona!!! Segur que li deu agradar força el gelat!

      Elimina
  3. Monica, tambien soy fans de los helados, incluso en invierno, saludos y besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'hivern potser no hi tinc tanta tirada...però a l'estiu recupero el temps perdut! Una abraçada Naroa!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Li donen un toc molt especial! És un dels meus gelats preferits, i això que el plàtan no m'entusiasma!

      Elimina
  5. Estic convençut que a casa estan encantats de fer-te de conillets d'índies, perquè tots els gelats et queden de conya, segur que no has de fer gaires versions!!!

    Aquest no és una excepció, amb la salsa de xocolata per sobre... mmm!!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, alguna versió que no penjo faig...i que no queda perfecta...però se la mengen igualment!

      Elimina
  6. Sí que t'has convertit en una experta en gelats, sí i és que tots tenen una pinta espectacular Mònica, cremosos y amb gustos exquisits! Em fas venir sempre una salivera... hehehe A casa teva segur que estan més que encantats! ;)

    Molts petons bonica!

    ResponElimina
  7. Me gusta mucho este helado te quedo genial.Besitos y buenas noches.

    ResponElimina