dilluns, 26 d’agost del 2013

PASTÍS D'ANIVERSARI DE TEMÀTICA MARÍTIMA

Avui és l'aniversari de la meva filla petita! Ja fa 7 anys, o sigui que ja no ho és tant de petita... I com que la festa la va celebrar dissabte a Blanes (ja us ensenyaré en un altre post la taula de dolços que li vaig preparar) el pastís el vaig fer de temàtica marítima! Va quedar especialment vistós! Per la base vaig fer servir una recepta de coca, amb gust a caramel, i farcit de dolç de llet, però el que realment us vull ensenyar és la decoració, feta amb crema de mantega, que és molt senzilla però tan divertida i acolorida com pot ser el fondant (que, a casa, com ja us he dit altres vegades, no agrada gaire).


INGREDIENTS
Una coca de base (si voleu farcida)
750 grams de mantega (que, ara a l'estiu, treureu una estona abans de la nevera)
950 grams de sucre llustre
dues cullerades d'essència de llimona
8 o 9 cullerades de llet
colorant blau
I per decorar...galetes, figures fetes amb fondant, perles...

PREPARACIÓ
Prepareu la crema de mantega barrejant en un batedor elèctric, primer a velocitat baixa i després a velocitat alta, durant uns cinc minuts, la mantega, el sucre llustre, l'essència i la llet. Heu d'aconseguir una crema suau, que serà amb la que cobrireu el pastís. La dividiu en tres parts (una més petita i dos més gran). La part petita la deixeu blanca (bé, del color trencat que queda la crema). Les altres dues parts les tenyiu amb colorant blau. En una li poseu més colorant blau, i a l'altra menys, per aconseguir dos tons de blau diferenciats. El colorant jo el barrejo a mà, amb una espàtula, fins obtenir una massa tota acolorida homogèniament! Llavors ja podeu començar a decorar.
Primer, cobriu tota la coca amb una capa, del blau que volgueu.


Després, poseu la resta de cremes en tres mànegues -una per cada color-, amb boques rodones llises. Es tracta de fer una filera de punts de mantega, que després escampareu una miqueta lateralment amb l'ajuda del revers d'una cullera.


Heu d'anar fent aquesta operació, fila a fila, fins cobrir tota la part de dalt del pastís. Així simularem les onades del mar.


Un cop fetes les onades, i deixat refredar una mica el pastís a la nevera, jo hi vaig afegir unes barquetes de galeta decorades amb glaça -aquí podeu trobar la recepta   http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2012/12/galetes-decorades-gimnastica-ritmica.html -) ...



i unes figures de petxines, crancs, estrelles de mar i cargols de mar fetes amb fondant. També hi vam escampar unes perles imitant l'espuma de les onades!




Sobretot, les figures de fondant afegiu-les a darrera hora, abans de servir el pastís, perquè si les enganxeu i poseu el pastís a la nevera, quedaran una mica "xunides" com diem a casa...




Oi que feia goig?
Que vagi de gust!

13 comentaris:

  1. OOOOOOhhhhhh!!!!! Quina meravella!!!!
    Definitivament, ets una artista!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga...però de veritat que la tècnica és molt senzilla! Només cal tenir una mica d'imaginació!

      Elimina
  2. Que guapa y como te lo has curado.Besos y gracias por compartirlo conmigo Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Doris...llàstima que amb l'emoció del moment a vegades no acabo de fer fotos de tots els passos!!!

      Elimina
  3. Quina xuladissíma!!!, realment et mereixes una olaaaaaaa!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mai millor dit!!! Una abraçada Sandra! Per cert, per l'aniversari vaig preparar les teves galetes de lacasitos, i van tenir un èxit brutal!

      Elimina
  4. Una passada Mònica, i amb tot el bufet que vas preparar... quina currada!
    Et va quedar genial!!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest pastís sirenita total és una de les coses que he preparat de les que més orgullosa estic! Va quedar força "professional"! Una abraçada Pili!

      Elimina
  5. Va quedar MOLT professional!!!! M'encanta la idea de fer servir aquesta tècnica sobre un pastís quadrat per formar onades... xulíssim!! I les diferents tonalitats dels blaus estan fantàsticament aconseguides: m'encanta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En realitat es pot fer combinant altres tons, i no dóna tanta sensació d'onada!!! En tot cas, és una tècnica senzilla i de grans resultats! Una abraçada Dolors!

      Elimina
  6. Santa paciència! Un mar blau amb velers inclosos.... genial!

    ResponElimina
  7. Espectacular!. Estàs feta tota una artista!

    ResponElimina
  8. Mònica, m'ha encantat. Jo havia utilitzat aquesta decoració en algun pastís, però la simulació de les onades està superlograda. Enhorabona!!! Ah i felicitats a la teva filla!

    ResponElimina