Feia dies que pensava què podia preparar pel Memòries d'una cuinera d'aquest mes, que ens proposa preparar un dinar de carmanyola. Volia fer alguna cosa dolça, com és costum en mi, però a vegades, un àpat completament dolç es pot fer carregós, així que vaig decidir fer un mig i mig. La idea se'm va ocórrer menjant una tapa en un bar de Granada. Ens van servir una torradeta de pa amb una mica de formatge de cabra, sotmès a un cop de forn, i regat amb mel. Partint d'aquesta base, he fet aquestes coquetes de figues i formatge de cabra, amb una base de pasta de full ben torradeta i untada amb melmelada de figa, que he coronat amb el formatge i la mel de romaní, i he col·locat damunt un llit d'escarola. Crec que és una carmanyola senzilla però original, i que, acompanyada d'una peça de fruita, pot esdevenir un dinar o un sopar lleuger però consistent alhora!
INGREDIENTS (per a sis carmanyoles)
una placa de pasta de full
sis cullerades de melmelada de figues (si és casolana molt millor)
un "rulo" petit de formatge de cabra (així podreu posar-hi dues rodandes a cada planxa)
sis culleradetes de mel
escarola amanida al gust
Aquí teniu els principals ingredients d'aquesta recepta de carmanyola |
PREPARACIÓ
Estireu la placa de pasta de full i la talleu en sis porcions iguals.
Feu un petit plec als costats i punxeu l'interior, per evitar que pugui en coure-les.
Enforneu, a 190 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts, o fins que estiguin les planxes ben dauradetes. Si us puja la part interior durant la cocció, amb una forquilla, i a mitja cocció, podeu aixafar-la una miqueta.
Deixeu refredar i unteu la superfície amb melmelada de figa.
Després col·loqueu damunt de cada planxa dos rodanxes primetes de formatge de cabra.
Torneu a enfornar durant dos o tres minuts per tal que el forn es fongui una miqueta, no massa.
Desenforneu i deixeu refredar una estoneta.
Finalment, repartiu per damunt uns filets de mel.
Arribats a aquest punt, és l'hora de muntar la carmanyola.
Disposeu un llit d'escarola, que podeu amanir lleugerament al gust...
...col·loqueu la coqueta al damunt, i carmanyola llesta!
Oi que fa patxoca???
Que vagi de gust! Ah, per cert, com ja us he dit, amb aquesta recepta participo en el Memòries d'aquest mes!
nena, quina cosa mes bona!! jo la pasta de full la faig servir per un plat amb peix que també esta molt bo, i es que la pasta de full está tant bona!!! petició publica... la pizza per quan? jajaja
ResponEliminaOstres, és que no dono l'abast!!!
EliminaQuina carmanyola més bona. Només canviaria el formatge de cabra per un brie o camenbert, és que no m'agrada, però el plat final ideal. Quina sort que tindrem amb tantes receptes
ResponEliminaSegur que està igual de boníssim!!!
EliminaHola Mònica!!
ResponEliminaQuina pintassa que fa això... mare meva! últimament, en plena temporada de figues, en menjo en moltes ocasions i combinades amb el formatge realment queden espectaculars! La teva recepta, amb la pasta de full, em sembla brutal! Es veu boníssim!!
Petonets guapa!
Aquest any hi ha mooooltes figues, o sigui que donen per moltes receptes!
EliminaUna deliciosa receta con un estupendo resultado.Besos guapa.
ResponEliminaGràcies per les teves sempre amables paraules! Una abraçada Doris!
EliminaEl contrast de sabors d'aquesta recepta ha de ser extraordinari!! me l'apunto per una carmanyola de luxe!
ResponEliminaGràcies Eva!
Eliminaoletu!!!
ResponEliminacarmañola??? això està de meravella per una trobada amb amics, i segur que el pots deixar preparat
me l´apunto
un petonet
Si que serviria per un bufet fred, si!!! Una abraçada!
EliminaSenzilla senzilla.... jo les trobo la mar de sofisticades. Vaja una delicia!!!
ResponEliminaL'únic dubte que em queda és si amb el,pas del temps la asta de full no queda molt remullida.
Petonets guapa :-)
Nosaltres ens les vam menjar hores després i no ho estaven pas de remollides, i pel que fa el contacte amb l'escarola, es tracta d'escórrer-la bé, i amanir-la a última hora! Si la pasta de full està ben torradeta, queda tot plegat ben cruixent!!! Una abraçada ben grossa per tu i per l'Annie!
EliminaCada dia he de dinar fora de casa i és "un pal", però amb aquesta carmanyola m'hi apunto els caps de setmana i tot!!!
ResponEliminaUna abraçada!
Gràcies Neus...es tracta de fer el dia a dia una mica divertit!
EliminaMonica, quina pintassa temporada de figues i quina bona recepta
ResponEliminaI quina temporada! Hi ha figues boníssimes per donar i per vendre! Petons Lolines!
EliminaDe vici Mònica. Això ha d'estar de vici!!!! M'encanten els contrastos dolç i salat... melmelada de figues i formatge de cabra, uhhhhhhm! I mel!!!
ResponEliminaDefinitivament, me l'apunto!
Petons guapa!
Moltes gràcies Pili! Una abraçada!
EliminaEi, m'encanta la proposta que has fet pel Memòrias Mònica, jo que haig de portar sempre tupper, em va molt bé tenir noves idees, i si són bones, com aquesta, perfecte!
ResponEliminaPetons!
Menjar de tupper no ha de ser avorrit!!! Una abraçada Víctor!
EliminaAquesta combinació està molt bona i amb formatges forts també.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
És un honor poder-ho fer! Una abraçada!
EliminaQuines coquetes més bones, a més les figues amb el formatge de cabra combinen perfectament!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaTant que no pots parar de menjar-ne!!! Una abraçada!
Elimina