dijous, 26 de setembre de 2013

PA DE CEREALS I PIPES DE CARBASSA

Ja us ho vaig dir, he retornat a la meva dèria pel pa...i, com que, a hores d'ara, ja us deveu suposar que puc arribar a ser un pelet obsessiva, el primer que vaig fer en arribar de Granada va ser posar-me mans a l'obra, o, millor dit, a la farina! Aquest pa és molt nutritiu, i atipa, i acompanyat, com vam fer nosaltres, amb unes secallones ben gustoses, és una menja celestial! També em va servir per descobrir dos nous ingredients: la farina de cinc cereals ecològica, que a partir d'ara estarà sempre present a la meva cuina, i les pipes de carbassa, pelades i salades, que poden arribar a crear addició! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
420 grams de farina de cereals
1/2 culleradeta de sal (si les pipes no són salades, afegir 1/2 culleradeta més de sal)
una bosseta de llevat sec de flequer
2 cullerades de sucre
350 ml de llet tèbia
75 grams de mantega fosa
2 ous
1 culleradeta de vinagre de poma
1 cullerada d'oli d'oliva
4 o 5 cullerades de pipes de carbassa pelades i salades
un pessic més de pipes per decorar

Aquesta és la farina que vaig fer servir...
i aquí les pipes aquestes que poden arribar a crear addicció!!!

PREPARACIÓ
Primer de tot barregem la farina, el sucre, la sal i el llevat de flequer, i ho col·loquem al recipient de la panificadora.


Llavors hi afegim la llet tèbia i la mantega fosa, i comencem a amassar (jo, un cop tinc els ingredients dins el recipient, engego la panificadora amb programa llarg, en el meu cas el número 1, que dura unes tres hores i inclou amassat, lleva i cocció).




Un cop els ingredients incorporats comencen a integrar-se, hi afegim els ous, que haurem batut juntament amb la culleradeta de vinagre de poma.




Per últim, incorporem l'oli d'oliva i continuem amb l'amassat programat.


Quan ja tenim una massa homogènia, afegim les pipes, que s'escamparan amb les darreres amassades.


Un cop s'acaba la fase d'amassat, afegim un bon pessic de pipes pel damunt, que serviran de decoració.



I llestos...unes tres hores després, tindreu aquest pa tan complet, esponjós i gustós! A casa va agradar molt, i ja m'estan demanant que en torni a preparar!



Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Hola linda!!!!..nada más rico que hacer tu propio pan casero y si es con harinas ecológicas mucho más!!!..yo casi nunca compro pan desde que descubrí lo bueno y relativamente fácil que es hacerlo tu mismo ..así que no pasa nada si una se vuelve obsesiva con él!!!
    Muchos besitos linda y a por esos panes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Juana...és veritat que, amb la panificadora, en un no res, i sense massa dedicació, tens un pa deliciós!

      Elimina
  2. Tens raó , fer pa és addictiu. Jo també vaig començar fa un any i no he parat. També faig servir la panificadora a vegades però nomé utilitzo el programa d'amassar i després li donc la forma que vull, que reposi i el coc al forn. Aquest teu té una pinta espectacular, no m'estranya que te'n demanin més

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó que el tema de poder donar forma a mà és més xulo, perquè amb la panificadora queden sempre tipus bolet!

      Elimina
  3. Té molt bona pinta, aquest pa! A casa som addictes a les pipes de carbassa, però les comprem amb pell pq així triguem més a pelar-les i ens duren més XD Sinó, les bosses volarien!

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laia, jo també ho hauré de fer, perquè les pelades que van sobrar del pa van ser vistes i no vistes...si més no, donaré més feina als de casa!

      Elimina
  4. Mmmm m'encanta el pa fet a casa!!! M'agrada la teva versió, amb pipes em sembla bonissim, m'enporto la recepta amb el teu permis! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tens tot i és un honor que la recepta t'agradi!!!

      Elimina
  5. Un pan espectacular...me encanta hermosa.Besosssss

    ResponElimina
  6. Quin pa que t'ha quedat Mònica!
    La meva vesant panarra m'està demanant que compri farina de cinc cereals, jajaja!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que aquesta farina fa que el pa tingui un gust molt especial! Una abraçada Víctor!

      Elimina