Aquesta recepta és molt, molt i molt simple. En realitat, és ideal per fer amb nens (tret del tema forn, en el que els haureu d'ajudar-los un pelet). Però, malgrat la senzillesa, el resultat és molt bo, estèticament és agradable a la vista (i això que la vaig fer amb forn de gas, dels de tota la vida), i us pot fer servei en moltes ocasions. Em refereixo a aquelles vegades en les que quedeu en colla, i cadascú ha de portar alguna cosa per picar, i voleu fer alguna cosa vosaltres mateixos però no teniu massa temps....doncs aquesta és la vostra recepta! Ja sé que és molt senzilleta, però com que la base és el pernil dolç, he decidit presentar-la al concurs que organitza la revista Cuina (http://www.cuina.cat/ca/contests/receptes-amb-pernil-cuit-per-a-blogaires-128.php). Ja he vist que el nivell és mooolt alt, però trobo que, a voltes, incloure alguna recepta ràpida en el nostre receptari bàsic, també és interessant!
INGREDIENTS (per a 16 crestes)
Un paquet de massa de crestes
Pernil dolç
Formatge tipus crema
nous
Aquesta massa de crestes bo i preparada no l'havia tastat mai... però a partir d'ara sempre en tindré un paquetet a la never |
PREPARACIÓ
Primer de tot, talleu petit el pernil dolç, i partiu les nous a trossets petits.
Col·loqueu cada cresta damunt un paper de forn.
Poseu en una de les meitats del cercle una culleradeta de formatge tipus crema, una cullerada de trossets de pernil dolç, i uns quants bocins de nous.
Doblegueu la massa de cresta per la meitat.
Tanqueu els marges pressionant amb els dits i amb una forquilleta.
Poseu-les totes damunt una safata de forn folrada de paper.
Pinteu amb ou.
I enforneu, a 180 graus, opció rebosteria, durant uns 12-14 minuts. Si ho feu com jo, amb forn tradicional de gas, cal que les coeu primer uns 12-13 minuts per baix (a foc baixet), i uns 3 o 4 per dalt-gratinador (també a foc baixet). Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar.
I ja us les podeu menjar! Només dir-vos que la meva filla mitjana, se'n va menjar unes 8...i perquè no en quedaven més...
Que vagi de gust!
Mmmmmmmmm un aperitiu delicios!!! Molt pero molt bo, el formatge fos, mmmm.... que bo!! Petons,
ResponEliminaJo les vaig fer per sopar! Però crec que la pròxima vegada que tingui un pica pica, també les prepararé!!! Petons Laura!
EliminaQue rico relleno me encanta, a mi hija le gusta mucho hacer empanadillas y estas las puede preparar ella sola todo, me la llevo a mi cocina ;)
ResponEliminaA les meves filles també els agrada moooolt ajudar-me! Això si, reso perquè no s'esbatussin a mig ajuda!!! Petons!
EliminaMonica, Unes crestes, diferents i molt saboroses
ResponEliminaGràcies Lolines! Com que encara som estiu, ve de gust preparar coses lleugeres!
EliminaHola Mónica, que maravilla de empanadillas, la próxima vez las hago con las nueces, seguro que están muy buenas.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
M'has fet venir ganes de fer-ne avui mateix, Mònica!! he he he. Molt bé, això d'afegir-hi nous! petonets
ResponEliminaAquesta massa de crestes és una joia. Ens permet preparar receptes tan dolces com salades. Una delícia per a tots els paladars. El pernil i el formatge són un clàssic, però està claríssim que mai fallen.
ResponEliminaQuina bona pinta tenen aquestes crestes Mònica!
ResponEliminaI la idea de fer-les al forn em sembla perfecte, menys greixos pel cos!
Petons!
Hola Mónica!!!!
ResponEliminaQué bones que queden oi? A casa ens encanten!!! I la veritat, la masa de La cocinera és tant bona i la tens ja feta que gairebé, a vegades, no val la pena fer la masa.
Un petonet, guapísima, i benvinguda de nou!!!
Tinc tots els ingredients a casa!!!! i tinc un brie per gastar ja mateix que crec que podria substituir pel formatge crema, oi?? estic salivant només de pensar en aquests crestes tan bones!!
ResponElimina