diumenge, 29 de setembre del 2013

PASTÍS DE CREMA DE COCO

Es veu que aquest cap de setmana no ha fet gaire bon temps a Girona. Per sort, nosaltres hem estat a Blanes, on hem pogut gaudir de la platja i la piscina amb un sol que, especialment avui, era ben bé de ple agost! Això si, com sempre que podem, dissabte al matí, ens vam llevar, vam agafar les bicis i vam aprofitar per anar a comprar al poble, i més concretament a Es Portal -el petit mercat de peix que hi ha darrera l'Ajuntament-, on vam agenciar-nos uns calamars i uns escamarlans que enamoraven, i amb els que vaig preparar un arròs de costa gustosíssim! Davant un plat tan contundent, calien unes postres a l'alçada, així que vaig preparar un pastís de crema de coco que també va ser elogiat mentre era degustat a la terrassa de ca la iaia, de cares al mar! En realitat, aquest pastís té el seu origen en una deliciosa recepta de cupcakes de coco que la Neus de "Lo cupcake" (http://lo-cupcake.blogspot.com.es/) va publicar aquesta setmana. La Neus, que per mi és un geni del disseny i la fotografia rebostera, va crear uns cupcakes que va adornar amb coco filetejat, i, casualitat on n'hi hagi, jo n'acabava de comprar, i no sabia ben bé què fer-ne...Em va encantar la idea que torres una mica el coco al forn, i d'aquesta idea, al pastís que us presento, tot va anar rodat! La gràcia d'aquest dolç és que és molt fàcil i ràpid de preparar, i té pocs ingredients, i, malgrat això, el resultat és molt vistós! A veure què us sembla!



INGREDIENTS
Una placa de pasta brisa
400 ml de llet de coco
400 ml de llet sencera
5 rovells d'ou
200 grams de sucre
3 cullerades de coco ratllat
2 cullerades de farina de blat de moro
coco filetejat per guarnir el pastís

Aquesta és la llet de coco que sempre faig servir, i que trobo molt i molt bona!

PREPARACIÓ
Posem a foc lent la llet de coco i la llet.


Mentrestant, batem, a mà, els rovells i el sucre fins obtenir una crema.



També hi afegim les tres cullerades de coco ratllat, i acabem de remenar.


Just abans que la barreja de llets comenci a bullir, hi afegim els rovells (prèviament barrejats amb el sucre i el coco), i comencem a remenar. Això si, abans de fer aquesta operació, retireu una tasseta de llet, per poder-hi barrejar la farina de blat de moro.


 Barregeu la farina de blat de moro amb la tasseta de llet que haureu reservat.


Afegiu a la cassola, i continueu remenant.


Heu de mirar que no bulli, i no parar de remenar. Quan espesseeixi, ja podeu retirar i abocar en una safata. Cal que deixeu refredar una bona estona, abans d'emprar-la pel pastís, i, fins i tot, un cop refredada a temperatura ambient, deixar-la un parell d'hores a la nevera.


Llavors aneu per la base. Estireu la massa en un motlle untat de mantega. Pressioneu bé les parets, i punxeu el cul per evitar que s'infli (també podeu coure-la amb pesos -cigrons...etc- al cul, per aconseguir el mateix efecte). Enforneu, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador, a uns 190 graus), durant uns 15 minuts. Jo la vaig coure amb forn de gas, i vaig fer-ho, uns 20 minuts amb el forn, a temperatura molt baixa, i 3-4 minuts amb el gratinador, també a mínima potència.


Un cop cuit, deixeu refredar i desemmotlleu.



Un cop tot fred, farcim la base amb la crema de coco.


Ha de quedar més o menys així.


Llavors escampem generosament el coco filetejat pel damunt la crema de coco.


I gratinem un parell de minuts, per fer que es torrin les puntes del coco filetejat que s'aixequen.


Oi que queda xulo? Doncs el mèrit és de la Neus, que em va donar la idea de com alegrar el blanquinós coco filetejat!!!



Que vagi de gust!

18 comentaris:

  1. Ostres Monica quina bona pinta!! A casa el coco només m'agrada a mi així que ho tinc difícil per fer receptes amb aquest ingredient, però segur que m'animo a fer-la per algun dinar familiar que som més colla.
    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són unes postres de gust suau i gens empalagós...això si, ha d'agradar el gust a coco!!!

      Elimina
  2. Això li dóna mil voltes al meu postre! Tu sí que ets un geni!!!! Mil gràcies per aquestes paraules tant fantàstiques guapa!

    Moooolts petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per inspirar-nos dia rera dia amb les teves magnífiques receptes!

      Elimina
  3. Mmmm, quina pinta! Uns ingredients originals, o menys freqüents, si més no...
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. La llet de coco és deliciosa en rebosteria, i cada vegada trobo més gent que la incorpora a les seves receptes! Aviat deixarà de ser original!

      Elimina
  4. Oooh m'encanta com ha quedat aquest pastis!!! uuuau les fotos son espectaculars, es veu molt i molt bo!!! I a més, a mi el coco m'encanta!!! m'en porto la recepta! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Laura...ja veuràs que és molt senzilla i ràpida de preparar!

      Elimina
  5. Hay que cosas me pones mas buenas hija y yo con el régimen forzado jajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sap greu Doris...això del règim és força incompatible amb la meva dèria rebostera!

      Elimina
  6. Ui, Mònica!
    A mi només m'agrada el coco en fruita fresca, però veient la recepta i la pinta final del pastís, m'agafen ganes de fer-lo i tastar-lo.
    Felicitats i una abraçada,
    Janet

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agrada de totes maneres, però de totes maneres t'haig de dir que en aquestes postres el gust a coco és molt suau!

      Elimina
  7. Ep, que guapo!! QUin pastís més curiós!! Em guardo la recepta, per fer-lo un dia, que m'ha agradat molt! I el coco m'encanta!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Marina...això és que el mar sempre inspira!!!

      Elimina
  8. Nena quina pinta fa aquest pastís! Crec que ja t'he dit en alguna ocasió que a casa el coco els encanta, com vegin aquesta recepta segur que em reclamen que la faci!

    Petons!

    ResponElimina
  9. Ohh que be que queda!! I segur que bonissim... petons

    ResponElimina
  10. Te han quedado geniales ;) Deben ser muy ricos ;)

    ResponElimina