dimarts, 29 d’octubre del 2013

MENJARS DEL MÓNS (CASTELLDEFELS 2013)

Aquest any també vaig participar, com a cuinera, en els Menjars del Món organitzats per l'Ajuntament de Castelldefels en el marc de les XXIV Jornades de Cooperació. Els guanys van anar destinats a un projecte destinat a dotar de material educatiu un orfenat del Nepal. L'entitat de la que sóc secre, Etyops, va poder finançar un projecte d'hort en una escola en la que treballa a Etiòpia, gràcies al recaptat en l'edició de fa tres anys, així que sempre fem tot el possible per participar-hi! Va ser un dissabte de bojos, ja que també vaig embolicar a fer de rebostera a ma germana; però, finalment, vam tenir les dues taules de dolços preparades a l'hora d'inici de l'esdeveniment!
La meva taula anava dedicada a Halloween, perquè encara que sóc una defensora a ultrança de les nostres tradicions (la castanyada, els moniatos i els panellets...que ja us ensenyaré que xulos que m'han quedat enguany), trobo que els dolços que els americans preparen per aquesta celebració són molt originals, i fan les delícies dels molts comensals menors d'edat que m'esperaven a Castelldefels. I, a més, ma germana va preparar-ne una de ben catalana, amb pastissets de mató i fruites variades.
La gràcia va ser també jugar amb l'estètica de la taula, que va ser tota obra de la Nini, ma germana. La seva taula jugava amb el blanc del mató i el vermell de les fruites que va triar (magranes, gerds i maduixes); i la meva amb el negre i el taronja típic del Halloween. Ja veureu què xules van quedar!

Aquesta era la meva taula dolça amb temàtica Halloween:


Hi podieu trobar, entre altres dolços, cupcakes glacejats amb espaordidores calaveres de regalèssia...


...cupcakes de xocolata decorats amb uns graciosos ossets de sucre...


...els imprescindibles fantasmes 3D fets amb fondant blanc...


...uns refrescants cupcakes de llimona (malgrat el color, per no desentonar, era el d'un altre cítric)....


...cupcakes decorants amb bombons de carbassetes....


...els spyder cupcakes (http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/10/aranyes-dolces.html) que us vaig ensenyar en el darrer post...


...i galetes variades de vainilla, amb sprinkles de tons monstruosos....


I pel que fa al disseny de l'espai, amb banderoles incloses i tot, obra de la Nini, era una passada!


També us vull ensenyar la taula de ma germana, amb mini pastissets de mató, com els que vaig publicar fa uns dies (http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/10/pastissets-de-mato-i-magrana.html), però amb diferents fruites, i unes piruletes de pasta de full i melmelada de maduixa (http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/10/piruletes-de-pasta-de-full-i-pressec.html). També era preciosa!


Mireu quines banderoles amb puntes i tot que va preparar la nit abans!


I aquí teniu a les orgulloses cuineres. Comprovareu que fins i tot la nostra roba anava conjuntada amb la respectiva taula...i també que ma germana petita s'assembla a mi com un ou a una castanya, i que, pel que fa l'alçada....de petita no en té res!!!!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Que chuladas Mónica, tu mesa de halloween es una maravilla, os quedo todo genial.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Montse! Ens ho vam passar d'allò més bé preparant-les!!! Una abraçada!

      Elimina
  2. Nena tu i la teva germana sou DE POR!!! :) Un team pastisser perfecte!! Us ha quedat una taula molt xula!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ens assemblem però coincidim en la passió per la pastisseria!!! Una abraçada Dolors...ja he vist les teves terrorífiques boques...a veure si els hi puc preparar per halloween a les nenes!

      Elimina
  3. Quina pasada!! la vostre taula és una marevella!!
    Un petó, muaaa

    ResponElimina
  4. Uau, me'n menjaria un de cada... no en va quedar cap? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara que no t'ho creguis no va quedar res de res...la gent es volia endur els ornaments i tot!

      Elimina
  5. Tot i que no les tenia totes, aixó de ser "cuinera del món" em va encantar, així que ja pots comptar amb mi per l'any vinent!!! Encara que ens hi haurem d'esforçar moltíííssim per superar-nos, perquè vistes en imatges, les taules feien realment goig!!! Ahhh! I moltes gràcies per ensenyar-me algún dels teus secrets rebosters, sense ells, el resultat no hagués sigut el mateix, n'estic segura!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nini! Ja sé que sempre t'enredo en un piló de projectes que sempre porten mooolta feina...però aquest era per una bona causa!!!! Petons!

      Elimina
  6. un projecte fantàstic i uns dolços SENSACIONALS!!!!!

    ResponElimina
  7. què xulu!!! els detalls de les taules, les galetes, els cupcakes, els detalls dels bombons, els colors i les cuineres! M'encanta!!!!!
    i és ben cert, no us assembleu gens ni mica ta germana i tu :-)

    ResponElimina