dimarts, 15 d’octubre de 2013

PAPERINES DE FORMATGE I NOUS

A casa aviat no hi cabrem...Els estris de cuina estant envaint tots i cadascun dels racons...Pots trobar motlles i safates a les estanteries de l'espai que anomenem local -que és una espècie de despatx-biblioteca ple a vessar de la meva altra obsessió: els llibres-; damunt la taula de billar del meu home -que fa molt que va desistir de jugar-hi-; o, directament, repartits damunt la taula del menjador quan no trobo el que, en aquell moment, vull fer servir...Sort que els de casa tenen més paciència que un sant -o potser quedaria més actual dir que un "beat"- i es limiten a enretirar-los i a demanar-me on vull que els apilonin!!! Bé, malgrat això, la meva dèria d'adquirir nous instruments per a cuinar i preparar receptes noves no s'atura...si més no de moment!!! Doncs bé, fa uns dies, fidel a la meva passió culinària, vaig comprar uns motlles cònics per enfornar masses i obtenir la fantàstica forma de paperina que vaig trobar d'allò més imprescindibles...Com pot ser que hagi estat tants anys sense tenir-los??? I avui us presento la primera recepta preparada amb ells, que és salada i una monada: paperines de formatge i nous!!!



INGREDIENTS (per unes 10-12 paperines)
Una placa de pasta de full
150 grams de formatge tipus philadelphia
3 talls gruixudets de bacon fumat
un grapat de nous
oli per untar els motlles i coure el bacon
ou per pintar
una culleradeta de llavors de rosella

Aquests són els motlles cònics imprescindibles per aquesta recepta!
PREPARACIÓ
Primer de tot, esteneu la placa de pasta de full i talleu-la en tires (si és rectangular, de costat curt a costat curt, per aprofitar la màxima llargada possible).


Unteu els motlles cònics amb una mica d'oli per facilitar la seva extracció un cop cuites les paperines.


Enrotlleu la tira al voltant del con, començant per la part ampla.


Enrotlleu fins a la punta, mirant de segellar-la tot pressionant amb els dits. Cal que la massa quedi ben agafada.



Poseu-los tots damunt una safata de forn, folrada de paper, pinteu amb ou i empolsineu amb llavors de rosella.




Enforneu, a 190 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts, fins que estiguin dauradets. Llavors desenforneu i deixeu refredar una miqueta.


Després, amb compte, vigilant que no es trenquin, traieu el motlle de l'interior. Ja tindreu les paperines preparades per farcir-les, en aquest cas de salat!


Per preparar el farcit, talleu el bacon fumat a trossets molt petits, i coeu un minut al microones amb un raig d'oli.



Barregeu el el bacon, amb les nous i el formatge tipus philadelphia, fins que tots els ingredients quedin ben integrats.



Col·loqueu el farcit en una mànega pastissera de plàstic, sense boca. Així anireu molt més ràpid a omplir les paperines (i hi haurà menys perill que se us trenquin).


Ompliu una a una totes les paperines. A mi m'agrada que sobresurti una mica el farcit.


I ja les podeu servir!



Oi que queden boniques!
Que vagi de gust!

22 comentaris:

  1. Mónica, pasta de fulll i saladeta, m'encanta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també....la pasta de full és una de les meves debilitats, i amb farcit de formatge encara més!

      Elimina
  2. Ostres, aquestes paperines han d'estar d'allò més bo, tenen una pinta que diu "menja'm"! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Chus...la veritat és que tenen una forma molt atractiva!

      Elimina
  3. MONICAAA!!! que pinta, i quina idea tan magnifica
    enhorabona
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Sílvia! M'encanta que t'agradin!

      Elimina
  4. Jo encara em resisteixo a comprar-me'ls aquests cons... però em sembla que sucumbiré aviat!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Jo me'ls vaig comprar a l'estiu!!!! Si me'ls hagués comprat abans.....jeejejej....
    T'han quedat genials!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo, quan veig estris i motlles com aquest, no me'n puc estar...per mi tots són "imprescindibles"... a casa diuen que estic com un llum!!!

      Elimina
  6. òndia, que guapos, aquests cucurutxus!! I ja t'entenc, ja... no hi cabem a la cuina, als que som cuinetes... fins i tot hem començat a ocupar el passadís, nosaltres!! ha ha ha. El farcit que hi has posat m'encanta!!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo estic per prescindir d'una habitació i convertir-la en un mega-armari de cuina!!! Però els de casa no em deixen....

      Elimina
  7. I tant que queden boniques Mònica!
    Unes paperines d'allò més bones, segur que ningú es pot ressistir a tastar-les!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Que bons tenen que estar aquets "canaloni" de formatge fresc!!! m'han encantat!!! i a mès el toquet del bacon..mmmm Molt bona idea!
    (jo tambè tinc la casa inundada de llibres i estris de cuina!!!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que és un mal comú dels blocaires culinaris!!!

      Elimina
  9. Aiii ara mateix acabo d'incrementar la meva llista de necessitats!!! i com la majoria dels que voltem per aquí... tenim estris per tot arreu!! m'encanten aquests cucurutxos, i el farciment és genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa que els pots fer servir per fer coses salades i també dolces i encara augmentarà més el desig de tenir-los...t'ho dic per experiència!

      Elimina
  10. Jo tampoc els tinc... encara. T' han quedat unes paperines molt boniques.

    ResponElimina
  11. buenu... molt maco, preciós, però com ja sps, jo no m'ho menjaria pas, si no de pet a l'hospital! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort Marta que amb la teva traça culinària, sempre trobes trobes versions delicioses, i el que és més importants, aptes!!! Una abraçada!

      Elimina