dijous, 17 d’octubre del 2013

PA DE NOUS

Ostres, es veu que el 16 d'octubre és el dia internacional del pa o "international bread day", i jo sense saber-ho!!! Sort que la casualitat va voler que ahir preparés amb la panificadora, un pa de nous que va resultar deliciós i amb el va esmorzar tota la família! Valgui com a homenatge a aquest aliment ancestral tan essencial i amb tantíssimes possibilitats: el pa!


INGREDIENTS
400 grams de farina de cereals
150 grams de farina integral
1 sobre de llevat sec de forner
1 culleradeta de sal
350 ml d'aigua tèbia
1 cullerada de sucre moreno
1 cullerades d'oli d'oliva

PREPARACIÓ
Primer de tot us haig d'explicar que per fer aquest pa vaig fer servir una barreja de farina de cereals i farina integral, ambdues ecològiques, i per això vaig utilitzar el programa 3 de la panificadora, que és per fer pans integrals.


Vaig col·locar les farines, la sal i el sucre moreno al recipient de la panificadora, i llavors hi vaig afegir l'aigua (prèviament barrejada amb el llevat), i l'oli, i la vaig engegar. La màquina amassa els ingredients una bona estona (fins que veureu deixen d'enganxar-se a les vores).


Llavors comença la primera llevada, després de la qual, torna a tenir programat un temps d'amassat.



Tot seguit hi ha un segon període de llevada, al final del qual la massa queda molt lleugera i esponjosa al tacte.


Després es cou i, "voilà"...en surt un pa fosc però d'allò més tendre! Cal que, un cop cuit, el traieu ràpidament de la panificadora, per evitar que s'humitegi, i el deixeu airejar damunt una reixa.



L'únic inconvenient de la panificadora (que em sembla un invent genial!), és que el pa sempre et surt de la mateixa forma, en el meu cas quadrat. Però com que té una llesca molt grossa, li pots donar la forma que vulguis!!! 



Oi que fa patxoca??? Doncs si el tasteu veureu que, a més, és realment deliciós!

20 comentaris:

  1. quina bona cara té aquest pa, segur que és bonissim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Lolines!!! El pa de nous és un dels meus preferits!

      Elimina
  2. Desde luego que tiene muy buena pinta!!! Me encantaría provarlo, me voy a tener que comprar la panificadora, con lo que me gusta el pan!!.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo la faig servir molt...només té l'inconvenient que et surten tots amb la mateixa forma!!!

      Elimina
  3. Carai quina bona pinta, ha d'estar boníssim, provaré de fer-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Res al costat de la teva coca de l'altre dia...espectacular!!!

      Elimina
  4. Hola Mònica!!!
    Per un moment pensava que era pa de xocolata.... je je!!!
    Ja m'imagino el gustet tan bo d'aquest pa.... amb les nous....
    T'ha quedat chulíssim!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És pel color que li dóna la farina de cereals i integral...però tot i que de xocolata també seria deliciós, aquest també està moooolt bo!!! Una abraçada!

      Elimina
  5. Sembla molt bo, Mònica! Provarem de fer-lo que també tenim aquest utensili tan útil, la panificadora. Petons1

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que és útil Marina!!! A casa hi ha èpoques que treu fum!!! Una abraçada i bon cap de setmana!

      Elimina
  6. tiene un color impresionante! y ya me imagino ese olor y sabor que impregna en la cocina: delicioso!! me gusta tu blog y me quedo por aqui, bicos

    ResponElimina
  7. Que buena pinta tiene, y muy sano.Besosss cielo

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi el pa em sembla un aliment boníssim, saníssim i bàsic. En definitiva, un gran invent!!! Una abraçada Doris!

      Elimina
  8. tan de bo els pans sense gluten poguessin llevar d'aquesta manera!!! t'ha quedat genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. Vaig fer servir llevat i farines ecològics, però amb gluten!!! Una abraçada!

      Elimina