Ostres, es veu que el 16 d'octubre és el dia internacional del pa o "international bread day", i jo sense saber-ho!!! Sort que la casualitat va voler que ahir preparés amb la panificadora, un pa de nous que va resultar deliciós i amb el va esmorzar tota la família! Valgui com a homenatge a aquest aliment ancestral tan essencial i amb tantíssimes possibilitats: el pa!
INGREDIENTS
400 grams de farina de cereals
150 grams de farina integral
1 sobre de llevat sec de forner
1 culleradeta de sal
350 ml d'aigua tèbia
1 cullerada de sucre moreno
1 cullerades d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Primer de tot us haig d'explicar que per fer aquest pa vaig fer servir una barreja de farina de cereals i farina integral, ambdues ecològiques, i per això vaig utilitzar el programa 3 de la panificadora, que és per fer pans integrals.
Vaig col·locar les farines, la sal i el sucre moreno al recipient de la panificadora, i llavors hi vaig afegir l'aigua (prèviament barrejada amb el llevat), i l'oli, i la vaig engegar. La màquina amassa els ingredients una bona estona (fins que veureu deixen d'enganxar-se a les vores).
Llavors comença la primera llevada, després de la qual, torna a tenir programat un temps d'amassat.
Tot seguit hi ha un segon període de llevada, al final del qual la massa queda molt lleugera i esponjosa al tacte.
Després es cou i, "voilà"...en surt un pa fosc però d'allò més tendre! Cal que, un cop cuit, el traieu ràpidament de la panificadora, per evitar que s'humitegi, i el deixeu airejar damunt una reixa.
L'únic inconvenient de la panificadora (que em sembla un invent genial!), és que el pa sempre et surt de la mateixa forma, en el meu cas quadrat. Però com que té una llesca molt grossa, li pots donar la forma que vulguis!!!
Oi que fa patxoca??? Doncs si el tasteu veureu que, a més, és realment deliciós!
quina bona cara té aquest pa, segur que és bonissim
ResponEliminaMoltes gràcies Lolines!!! El pa de nous és un dels meus preferits!
EliminaDesde luego que tiene muy buena pinta!!! Me encantaría provarlo, me voy a tener que comprar la panificadora, con lo que me gusta el pan!!.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Jo la faig servir molt...només té l'inconvenient que et surten tots amb la mateixa forma!!!
EliminaI tant que fa patxoca i molt bo
ResponEliminaGràcies Rosa Maria!
EliminaCarai quina bona pinta, ha d'estar boníssim, provaré de fer-lo!
ResponEliminaRes al costat de la teva coca de l'altre dia...espectacular!!!
EliminaHola Mònica!!!
ResponEliminaPer un moment pensava que era pa de xocolata.... je je!!!
Ja m'imagino el gustet tan bo d'aquest pa.... amb les nous....
T'ha quedat chulíssim!!!
Petonets.
És pel color que li dóna la farina de cereals i integral...però tot i que de xocolata també seria deliciós, aquest també està moooolt bo!!! Una abraçada!
EliminaSembla molt bo, Mònica! Provarem de fer-lo que també tenim aquest utensili tan útil, la panificadora. Petons1
ResponEliminaI tant que és útil Marina!!! A casa hi ha èpoques que treu fum!!! Una abraçada i bon cap de setmana!
Eliminatiene un color impresionante! y ya me imagino ese olor y sabor que impregna en la cocina: delicioso!! me gusta tu blog y me quedo por aqui, bicos
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per les teves paraules! Una abraçada!
EliminaQue buena pinta tiene, y muy sano.Besosss cielo
ResponEliminaA mi el pa em sembla un aliment boníssim, saníssim i bàsic. En definitiva, un gran invent!!! Una abraçada Doris!
Eliminatan de bo els pans sense gluten poguessin llevar d'aquesta manera!!! t'ha quedat genial!
ResponEliminaTens raó. Vaig fer servir llevat i farines ecològics, però amb gluten!!! Una abraçada!
EliminaQue deliciaaaaaaaa,bssss
ResponEliminaMoltes gràcies Naroa!!!
Elimina