dimecres, 13 de novembre de 2013

ROSQUILLETES DE COLORS

La Nini, ma germana, l'altre dia es va comprar una màquina de fer rosquilletes (o minidonuts, com preferiu), i avui hem decidit estrenar-la plegades. Hem utilitzat una massa que vam trobar a la web http://www.petitchef.es, amb alguna petitat modificació, i el resultat ha sigut espectacular! No tenen ben bé la textura dels "donettes". Aquestes rosquilletes tenen una textura més lleugera i esponjosa, i amb un gustet a canyella irresistible. El glacejat i la decoració multicolor els donen un acabat que les fa encara més atractives! Ja m'imagino una taula dolça amb rosquilletes de tots els colors de l'Arc de Sant Martí! I, el que és més important, són rapidíssimes de fer...en un tres i no res n'hem fet cap a quaranta!!! Total, que em sembla que li manllevaré més d'un dia a ma germana la seva nova adquisició rebostera! La única nota tràgica de la recepta ha sigut que la meva filla petita s'ha entossudit en voler fer fotos ella i li ha donat un "mal tanto" a la meva càmera estimada...enviant-la de pet a l'estadi de "fora de servei"...Ja veurem si la podem recuperar! Per això algunes d'aquestes fotos les hem hagut de fer amb el mòbil de ma germana, i, a partir d'avui, no sé pas com podré aconseguir els testimonis gràfics de la meves gestes pastisseres!


INGREDIENTS
Per la massa
Una tassa de farina de blat
Una mica més de mitja tassa de sucre llustre
Mitja tassa de llet
Un quart de tassa d'oli de girasol
Una cullerada de llevat tipus Royal
Una culleradeta de canyella
Mitja culleradeta de sal
Un ou
Pel glacejat
Nou cullerades de sucre llustre
Suc de llimona i aigua
Colorants alimentaris
Spinkles de colors


Aquesta és la "rosquillera" de la Nini que hem estrenat avui!
PREPARACIÓ
En el bol del batedor elèctric posem la farina, el sucre, la sal, la canyella, el llevat i l'ou.


Afegim la llet....


...i l'oli de girasol.


Amb l'accessori globus del batedor, bateu durant un parell de minuts. Heu d'obtenir una massa espessa però de consistència líquida.


Fet això (que és un procés molt i molt ràpid), heu d'omplir els forats de la rosquillera (que haureu calentat i untat prèviament amb una mica d'oli de girasol), fins al límit. 


I entre quatre i sis minuts més tard, tindreu les rosquilletes fetes. Les traieu i les deixeu refredar.


Mentrestant, prepareu el glacejat. Jo ho he fet barrejant, a mà, amb una cullera, per cada color, tres cullerades generoses de sucre llustre, unes gotes de suc de llimona, una miqueta de colorant, i dues o tres cullerades d'aigua. Això de l'aigua és una mica a ull...n'heu d'afegir fins que obtingueu una consistència de glaça de cobertura (que no d'escriptura).

 

Una vegada tingueu els glacejats llestos, es tracta de sucar-hi les rosquilletes, escórrer la cobertura sobrant...


...i ràpidament deixar-les sobre una safata per tal que s'assequin. Això si, abans que la glaça quedi presa, s'han d'empolsinar amb un pessiguet d'sprinkles ben acolorits.


I ja les teniu llestes per servir!!! Ara, quedeu advertits...si comenceu no podreu parar, perquè ràpidament creen addicció!!!




Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Quines rosquilles més originals, segur que és impossible menjar-ne una de sola.
    Llàstima l'accident de la càmara, desitjo que tingui arreglo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també Sandra...és que a casa tots som força maldestres...i sempre espatllem coses!!! Tant de bo la càmera ressusciti!!! Petons!

      Elimina
  2. Yo también los he puesto y quedan realmente ricos, te quedaron geniales.Besosssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Doris...si que són bones! Una abraçada!

      Elimina
  3. Quina gràcia!! En aquest cas podríem dir... que cuquis! He he he. M'encanta com us han quedat, decorats i tot, tu! Quin luxe!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuquis, cuquis Marina! I la decoració vistosa però mols senzilla! Una abraçada!

      Elimina
  4. Quines rosquilletes més boniques!. No m'extranya que hagin volat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La majoria no arribaven al plat Marta!!! Una abraçada!

      Elimina
  5. Noia aquesta màquina és una meravella, i tu tota una artista de la decoració, t'han quedat genials!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Víctor, però el mèrit és de la màquina! Una abraçada!

      Elimina
  6. Quina delícia! sempre he tingut dubtes amb aquestes màquines perquè me les comprari totes i em tira enrere si funcionarien bé! ja veig els resultats! quina pinta! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em passa el mateix....però aquesta funciona....em sembla que m'agenciaré la de ma germana! Petons!

      Elimina
  7. M'encanta com han quedat, em sembla que me'n compraré una, d'aquestes maquinetes, queden tan be! Però quina mala sort amb la càmera! A veure si ho pots arreglar. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs Chus...jo també espero que tingui arreglo! Petons!

      Elimina
  8. oh, si que va ràpida la maquineta aquesta per fer les rosquilles! i el millor de tot és que, dins d'uns límits, és molt neta! millor aquesta màquina que fregides o al forn, oi? i els glacejats, maquíssims

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que es neteja ràpid! I a més es couen només amb una mica d'oli untat, no són gens ni mica oliosos!

      Elimina