dilluns, 17 de febrer del 2014

SANKHAYA

Avui viatgem, de dolç en dolç, fins a llunyanes terres tailandeses, per preparar unes postres senzilles però delicioses. I és que l'altre dia, preparant una activitat per infants sobre Haití, que fa dies estem maquinant amb un company voluntari de la Creu Roja, vaig anar a parar a una pàgina de receptes d'arreu del món. Eren receptes fàcils, amb pocs ingredients, i sense massa floritures...i n'hi va haver una de dolça que em va cridar l'atenció de seguida, especialment perquè estava feta amb un dels meus ingredients preferits: la llet de coco, que mica en mica s'està fent un lloc a la cuina occidental! Així que, a preparar sankhaya s'ha dit!!! No és ben bé un flam, ni tampoc unes natilles. Només us puc dir que també es menja amb cullera, i que et sap molt greu quan veus que el bol es comença a buidar! Ja veureu com, si us decidiu a cuinar-la, us encantarà! 


INGREDIENTS (per a 5-6 racions)
1/4 litre de llet de coco
250 grams de sucre moreno
3 ous
gotes de xocolata negra

PREPARACIÓ
Posem a escalfar la llet de coco, en un caçó.


Hi afegim el sucre llustre, i barregem fins que estigui ben dissolt.




Un cop ben dissolt, retirem del foc i deixem refredar (perquè si hi afegíssim els ous en calent, quallarien).


Hi afegim els ous i batem molt i molt bé.


Llavors preparem uns bols, que puguin anar al bany maria...


...els omplim...


...i els tapem, un a un, amb paper de plata.


Col·loquem tots els bols tapats, en una safata plena d'aigua al forn, i els coem al bany maria, a uns 170 graus, durant uns 25 minuts.


Les postres estaran llestes quan veieu que la barreja hagi quallat.


Deixeu refredar, a temperatura ambient, i llavors reserveu a la nevera fins al moment de servir.


Serviu a taula amb unes quantes gotes de xocolata pel damunt.


I a menjar...ben bé com si estiguéssiu a Bangkok, o, com a mínim, en un bon restaurant tailandès!


Que vagi de gust!


31 comentaris:

  1. Amb els ingredients que porta... ha d'estar deliciosa!! a mi la llet de coco també m'agrada, i el coco natural, i el deshidratat... ;) Un petó.

    ResponElimina
  2. Pero que rico con esa leche de coco.Gracias por tu receta.Besosss guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Doris per les teves sempre carinyoses paraules! Petons!

      Elimina
  3. Fa moooolt bona pinta! I sembla ben senzill, ho haurem de provar! ;)

    ResponElimina
  4. Quines postres tan delicioses! És fantàstic poder conèixer altres cuines i descobrir plats d'arreu del món. Viatjar sense moure's de lloc. M'encanta. Petons.

    ResponElimina
  5. Han de ser unes postres ben bones!!!! Fetes amb llet de coco!!!! M'agradaria poder tastar-les.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Te la textura d'un flam ? Perö amb llet de coco....
    Quina delicia!!!!

    ResponElimina
  7. Felicitats pel blog! Visc a Tailàndia i m'ha fet gràcia veure la natilla en qüestió, sobretot per què no la tenia vista. Quan he buscat el nom he vist què era: สังขยา, una pasta verdosa que veig que li diuen crema de coco. És molt comuna a Tailàndia, molts cops com a entrepà dolç. Per a més dades, http://es.wikipedia.org/wiki/Mermelada_de_coco o si poseu a buscar fotos a google, http://goo.gl/CQrClI

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi si que em fa il·lusió que em llegeixi algú de tan lluny, i que, a més, hagis trobat el postre al lloc d'origen. Espero que em quedés semblant a l'original! De bo ho era molt! Petons des de Girona!

      Elimina
  8. Ajà! O sigui, que ho prepares una mica com si fos una crema catalana, però sense canyella ni llimona, i en canvi hi poses llet de coco? mare meva, això ha de ser deliciós! I acabant-ho amb xocolata, que lliga molt amb el coco...! A veure si ho intento fer ben aviat. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es fa semblant a la crema però es cou més com el flam...És un mix deliciós! Petons!

      Elimina
  9. No he cuinat mai amb la llet de coco, la veritat és que té una pinta deliciosa! petons

    ResponElimina
  10. Ha de ser molt bo! Gràcies per compartir aquest plat...poc a poc anem coneixent postres d'arreu...és genial!
    Petons

    ResponElimina
  11. Té una textura una mica diferent a la de flam, oi? Segur que deu ser molt original de sabor, amb la llet de coco... sembla molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com li deia a la Marina, és un mix entre crema i flam! Petons!

      Elimina
  12. Osti, jo vaig menjar una cosa semblant quan vaig estar a Thailandia, segur que era això i ni ho sabia, jajaja!! El millor és que em va agradar molt, i ja veig que és molt fàcil de fer! Ara gràcies a tu ho podré fer a casa!!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres quina enveja (ep! de la sana)! Jo no pararia de viatjar! Petons!

      Elimina
  13. Quina gràcia m'ha fet aquest noi que t'ha escrit des de Tailandia, oi???

    Mai havia vist aquest postre i ha d'estar molt bo. Si que és cert que ara s'utilitza molt aquesta llet tant per cuina dolça com salada però jo encara no l'he comprat mai i ara me n'has fet venir ganes. M'agrada provar-ho tot, em falta temps per poder fer toooooootes les receptes que tinc pendents, ara en tinc una més: aquestes natilles tailandeses.

    Respecte al fresons, jo també ho vaig aprendre de la meva mare i és con més m'agraden.

    Una abraçada i fins aviat!

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que fa ilu, si que et llegeixin des de l'altre punta de món!!! Ja veus que l'herència culinària de les mares és quelcom molt important! Petons!

      Elimina
  14. Ostres ha d'estar molt bo això! No l'havia vist mai, però realment fa molt bona pinta! S'assembla a la textura del flam d'ou, veritat? Ja m'ho crec que ha de fer pena veure com es va acabant, perquè realment fa tota la pinta d'estar de vici!

    Petons!

    ResponElimina
  15. Uhmmmmmmm que cosa más rica, esa textura es la mar de apetecible.

    besines

    ResponElimina