dijous, 10 d’abril del 2014

COCA DE IOGURT DUAL

El Memòries d'aquest mes ens proposa fer un clàssic a la nostra rebosteria casolana: la coca de iogurt. A casa, la mare ens en feia per berenar i esmorzar...i el que més em cridava l'atenció és que no calia pesar res...amb el pot del iogurt buit n'hi havia prou. Avui, en aquesta coca que us ensenyo, i encara que amb algunes petites variacions, he fet servir la recepta de la mare, i, per donar-li un toc original, l'he fet de dos colors i de dos gustos combinats: maduixa i llimona...Ha quedat deliciosa, i les nenes s'han llepat els bigotis sucant-la a la llet! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per una coca rodona de 25 cm diàmetre aprox)
Per la massa de llimona
2 ous
1 mida de iogurt de sucre
1/2 mida de iogurt d'oli de girasol
1 iogurt de llimona
1 cullerada de pasta de llimona
1 i 1/2 mides de iogurt de farina amb llevat incorporat

Per la massa de maduixa
2 ous
1 mida de iogurt de sucre
1/2 mida de iogurt d'oli de girasol
1 iogurt de maduixa
1 cullerada de pasta de maduixa
1 i 1/2 mides de iogurt de farina amb llevat incorporat

sucre llustre per decorar

Aquí teniu els iogurts -plens- que he emprat per la recepta....

...i aquí un de buit que he fer servir de "mesurador".


PREPARACIÓ
Primer farem la massa de maduixa, que és la que va a la part de baix. Amb el batedor elèctric equipat amb l'accessori globus, batem els ous i el sucre fins duplicar el seu volum.


Hi afegim el iogurt i batem una miqueta més però a velocitat baixa.


Farem el mateix amb l'oli, que incorporarem molt lentament.


I, per acabar, afegim la pasta de maduixa, que donarà un gust més intens, i un color rosat preciós.


Llavors traiem del batedor i, a mà, i amb moviments de baix a dalt, incorporem la farina, que haurem tamisat.




Aboqueu aquesta part de la massa al motlle, prèviament ruixat d'spray antiadherent.


Ara farem el mateix procés però amb iogurt de llimona i pasta de llimona...


Un cop llesta la massa de llimona, l'aboquem al damunt de la de maduixa.



I enfornem, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant uns 30-35 minuts. En tot cas, ha de quedar ben daurada, i, si la punxeu, sortir el punxó ben net. Un cop cuita, desenforneu i deixeu refredar...


Un cop freda, empolsineu amb sucre llustre...i a clavar-li queixalada!!!


Mireu quin interior més esponjós i bonic, de dos colors...


I en endur-vos-en un mos a la boca, també podreu apreciar el deliciós gust de la llimona i la maduixa.


Ja veureu que, si la proveu de fer, es convertirà en un clàssic de la vostra cuina! Per cert...com us avançava, amb aquesta recepta participo al Memòries d'aquest mes!!!!


 Que vagi de gust!

22 comentaris:

  1. T'ha quedat fantàstic! La idea de fer dos sabors i colors és molt bona, però a més, la molla es veu "humida" i deliciosa... Mmm!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Barrejar colors i gustos li va donar un toc una mica original! Gràcies Marta! Petons!

      Elimina
  2. Ooooohhh!! Quin cóc més original!!! Quin bon gust ha de tenir!!! Ets una artista!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, però això és ben senzill de preparar! Una abraçada!

      Elimina
  3. Apart de bonica, la molla és una passada: es veu molt esponjosa i amb aquell punt humid que fa els cócs tan deliciosos. Una molt bona idea. Petons.

    ResponElimina
  4. Bona idea, Mònica! Te les penses totes, tu... he he he.

    ResponElimina
  5. Osti és més que original aquesta coca Mònica, fer-la de dos gustos/colors és la bomba! I t'han quedat molt ben separats!
    Quanta raó, per fer aquesta coca no calen balançes, ni res per l'estil, un got mesurador, i llestos!

    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Una proposta genial pel Memòries, i a més de boníssima, original!! un petó i feliç cap de setmana!!

    ResponElimina
  7. Ohhhhh! és espectacular!!! em sembla que la provaré aquest cap de setmana mateix!!! aquesta pasta de maduixa i de llimona, a on s'aconsegueix?? Quina bona pinta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La compro a la parada Sabors del Mercat del Lleó de Girona. N'hi ha de totes les fruites i a més he descobert que és apte per al·lèrgics! Petons!

      Elimina
  8. Ens has preparat una coca molt original, i boníssima!

    ResponElimina
  9. Muy interesante tu propuesta, seguro que está buenisimo para la merienda, gracias por visitarme, chao chao

    ResponElimina
  10. La pasta de llimona i maduixa la compres o les fas tu? Enhorabona pel teu blog Monica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona pel retard en la resposta...és que vaig una mica liada...No la faig jo, la compro a la parada Sabors del Mercat del Lleó de Girona...N'hi ha de totes les fruites i són boníssimes. A més, així, en algun cas, m'estalvio el colorant! Petons i gràcies per seguir-me!

      Elimina
  11. molt bona idea Mònica combinar els dos sabors!!!!! Moltíssimes gràcies per la teva aportació a Memòries. Petonets

    ResponElimina
  12. Molt maca així amb dos colors/gustos, un tomb a la recepta original.
    Petons i moltíssimes gra`cies per participar.

    ResponElimina