divendres, 25 d’abril del 2014

GALETES DE MEL I M&M FETES PER UNA JOVE REBOSTERA

Aquesta recepta que us ensenyo, a més de ser boníssima és una mica especial, perquè la vam preparar amb la Tisge, la meva filla petita, pels seus amics de Blanes. Va estar supercontenta de poder fer amb les seves mans un present dolç per tota la seva colla, a la que aprecia amb bogeria!!! Ja veureu quina cara de felicitat mentre estava, literalment, amb les mans a la massa!


INGREDIENTS (per unes 16 galetes)
200 grams de mantega
100 grams de sucre moreno
1 i 1/2 de sucre "avainillat"
1 cullerada molt generosa de mel
1 ou
350 grams de farina de blat (més una mica més per escampar sobre la superfície de treball)
i mooooolts m&m

PREPARACIÓ
En un bol, i amb l'ajuda d'un batedor elèctric (com que era a Blanes no tenia la KA) barregeu la mantega, el sucre moreno i el sucre de vainilla.




Un cop tot ben integrat, hi afegiu l'ou i remeneu una mica més...


Igualment amb la mel...


I, finalment, incorporeu la farina.


Aquí la Tisge en ple procés d'integració de la farina.


Un cop abocada la farina no cal remenar massa. Quan estigui la massa una mica homogènia, la dipositeu sobre una superfície enfarinada i acabeu d'amassar a mà...a veure si endevineu d'aquí són aquestes manetes negres???


...segur que ho heu endevinat: de la Tisge, encantada de fer de rebostera amateur!


Formeu discos, no massa prims, i disposeu-los damunt una safata de forn, una mica separades...no és que s'expandeixin gaire, però paga la pena assegurar que no s'enganxen les unes a les altres.


I en aquest punt entra en joc l'ingredient estrella...els fabulosos m&m...són taaaaaan bons!!!


N'enganxeu uns quants, mirant de combinar els diferents colors, damunt de cada galeta.


I enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) -o en cas que no en tingueu, per baix, però mirant que no es socarrimin....- durant unes 12-14 minuts.


Un cop cuites, desenforneu i deixeu refredar...això si els peques de la casa deixen acabar el procés sense devorar-les!!!


Que vagi de gust!

16 comentaris:

  1. Ja trigaven a ficar-se a la cuina, amb una mare tan creativa i prolífica com tu : )
    Una abraçada familia
    Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et pensis Cris...com que sempre em veuen per la cuina...ja no em fan massa cas quan les vull engrescar...però això de cuinar pels amics va ser un gran reclam! PEtons!

      Elimina
  2. Quina jove cuinera més maca! i les galetes li han sortit molt bé... Acabo de veure que vas fer un curs al mercat del LLeó, l'enhorabona! Jo també sóc de Girona i tinc un bloc de cuina, si em vols visitar em farà molta il.lusió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara vaig a visitar-te!!! No conec gaire blocaires de Girona, així que em fa especial il·lusió! Petons!

      Elimina
  3. Bon dia! Et presento el nou bloc de ràdio de l'escola Cassià Costal amb els alumnes de 6è. Si et fa gràcia pots anar seguint l'evolució del programa. Molt bones receptes. Aniré fent una ullada! I molt maca i bona alumna la Tisge!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres...ja us he afegit als cercles...ja sé per la Dinke que esteu ben embrancats en el projecte radiofònic...s'ha passat el cap de setmana pensant en el logo! Moltes gràcies per la visita! I us seguiré atentament! Una abraçada!

      Elimina
  4. Tens una rebostera genial a casa!!!! No m'estranya....eh??? Amb tot lo que fas.....
    Una cuinera guapíssima!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga...però aquesta cara de bona, en un instant, es pot convertir en la d'una terrorista domèstica estressada, i fer-te parar boja!!! Petons!

      Elimina
  5. En sap molt la Tisge, aquestes galetes li han quedat genials!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna...li explicaré que han estat molt alabades i estarà més que cofoia! Petons!

      Elimina
  6. Respostes
    1. Gràcies Marina...no sé, no sé...haurem d'esperar uns anys però, de moment, d'ajudant val un imperi...quan vol! Petons!

      Elimina
  7. Els encanta amassar, i les carones de satisfacció que fan valen la pena!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Tal i com s'ha de fer Mònica: deixant petjada i creant hàbits cap a les generacions futures!! MOLT BÉ!! Em sembla que tenim ENSUCRAT per MOLTS anys!!! jajajajaja
    Petons

    ResponElimina