dilluns, 7 d’abril del 2014

TALLER DE CUINA 2014

Avui no us porto cap recepta, sinó la ressenya de la nostra participació en un esdeveniment gastronòmic que, cada any, s'organitza al cole de les meves filles, i que em sembla d'allò més encertat: el taller de cuina. Val a dir que com que el cole de les meves filles és un espai de convivència multicultural, el taller s'hauria de dir "de cuina del món"! És una passada trobar-se pares i mares per degustar el que cada família ha preparat amb dedicació, paciència i il·lusió, i conèixer les tradicions culinàries de les diferents cultures que, cada dia, coincideixen, conflueixen i s'enriqueixen dins les aules. En poques paraules, que ahir vaig dinar al millor bufet internacional que us pugueu imaginar...vaig menjar cous-cous, una mica d'arròs senegalès,i un tros d'una catalana coca de recapte amb arengada. I de postres, un pastís deliciós fet per una família colombiana, i unes pastetes d'ametlla, semblants al massapà, marroquines, de les que vaig haver de fer un esforç per separar-me'n...en fi, millor impossible! Us deixo amb un petit recull fotogràfic de la diada!!! Ja veureu quin goig de plats!











I aquí part de la nostra aportació, uns minicupcakes de vainilla i xocolata, que vam preparar amb la Dinke, i que van agradar molt, sobretot als més petits.




I a més de gaudir cuinant els nostres plats (com no podia ser d'altra manera, dolços) la Dinke, també s'ho va passar fantàsticament bé amb les seves amigues, provant plats d'aquí i d'allà!


Una gran iniciativa que hauria de posar-se en pràctica en d'altres àmbits! Ah...i per cert, demà penjaré la recepta dels cakepops de taronja que també vam portar a l'esdeveniment...i que estaven boníssims!

20 comentaris:

  1. Hola Mònica,
    encara que no hi vaig assistir també hi vaig participar, jijiji...
    Espero amb impaciència la recepta dels cakepops, al meu nebot li van encantar i la meva germana li va dir que jo ja n'hi faria :-)
    Un recull fotògràfic explèndit i una experiència molt bonica. Felicitats a tots els participants!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Carme...i que sàpigues que el teu pastís va causar sensació i furor! Petons!

      Elimina
  2. Quina bona pinta !!! Molt bona iniciativa, si senyor. A l'espera fe la recepta de cakepops ; )
    Cristina

    ResponElimina
  3. Que pasada Mónica, vaya bufet, es maravilloso poder compartir con otras personas sus costumbres y sus tradiciones culinarías. Seguro que fue un día estupendo.
    Besos
    Cocinando con Montse
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  4. Quina festa mes xula!!!!
    L escola es el Roser Capdevila?
    Petonets

    ResponElimina
  5. Me parece genial y deberían aprender toda España de estos eventos y la carita de felicidad de las niñas lo dice todo.Besosss

    ResponElimina
  6. És una idea boníssima en tots els sentits de la paraula. Una enveja, vaja... Tots els plats semblen ser deliciosos!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ho estaven...encara que jo tinc debilitat pel cous-cous! Petons!

      Elimina
  7. Quina trobada més xula!! sens dubte és una bona manera per trencar barreres i acostar-nos a altres cultures, oi?? la taula fa molt goig, i les vostres aportacions genials! un petó!

    ResponElimina
  8. Una gran iniciativa i uns plats variats i bonissims.

    ResponElimina
  9. Genials aquest tipus d'activitats, és una molt bona manera d'acostar-nos i conèixer altres cultures i a més tothom s'ho passa d'allò més bé :)

    Tot fa una pinta espectacular, quina gana que ve només de veure-ho!

    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mentre ho preparaven tothom es va haver d'aguantar les ganes de saltar sobre els plats...tots deliciosos i molt ben presentats! Petons!

      Elimina
  10. Aquestes iniciatives són fantàstiques, al meu institut també fèiem un dia de "cuines del món" on compartíem menjars de tot arreu, en aquest cas eren els alumnes els que portaven el menjar. I descobríem sabors nous i deliciosos. Quins records! Petons.

    ResponElimina