divendres, 9 de maig del 2014

PASTÍS DE FORMATGE I MÓRES

Les móres són una de les altres fruites que em tornen boja...el problema és que, o les culls tu mateixa en alguna excursió al bosc o, si te les agencies a algun establiment, són força cares...Per sort aquests dies, a la botiga on vaig a comprar normalment prop de la meva feina, en tenen de molt maques i a bon preu...així que no m'he pogut resistir-ne a comprar-ne per posar a l'amanida, per menjar per postres i també, com no podia ser menys, per fer-ne un deliciós pastís... A veure què us sembla!


INGREDIENTS
1 placa de pasta brisa
100 grams de mantega a temperatura ambient
100 grams de sucre
3 ous
300 grams de formatge crema tipus philadelphia
2 iogurts naturals
2 cullerades de maicena
200 grams de llet condensada
1 i 1/2 de móres

PREPARACIÓ
Estenem la placa de pasta brisa, i amb ella folrem un motlle de forn rodó, de parets desemmotllables, prèviament ruixat amb spray antiadherent.



Punxem la base, per evitar que s'infli, i enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament 10 minuts.


Quan estigui una mica cuita, desenforneu i reserveu.


En el bol del batedor elèctric, barregeu la mantega -a temperatura ambient-, i el sucre, i bateu fins a obtenir una crema.


Afegiu els ous un a un.


Quan estiguin ben incorporats, aboqueu el formatge, els iogurts, la maicena i la llet condensada.


Barregeu fins a obtenir una massa homogènia (no és massa densa).


Renteu i assequeu bé les móres.


Aboqueu la barreja dins la pasta brisa mig cuita, i repartiu les móres pel damunt. No les heu d'acabar d'enfonsar...la gràcies és que es vegin un cop el pastís cuit.


Enforneu, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a 180 graus, durant uns 45-50 minuts, o fins que estigui ben quallat i daurat. Llavors desenforneu, passeu un ganivet pel voltant i deixeu refredar dins del motlle.


Un cop fred, desemmotlleu i ja podeu servir...Si el feu el dia abans, guardeu a la nevera...Ben fresquet també està boníssim.


I mireu quin tall més bonic que té!!!


Que vagi de gust!

11 comentaris:

  1. El de formatge és el meu pastís preferit! i el contrast amb el toc àcid de les mores és deliciós!! un petó i feliç finde!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, és una combinació explosiva! Petons Eva!

      Elimina

  2. Mónica; A mí els pastisos de formatge, són dels més bons que trobo, la veritat. La pasta brisa, sempre la faig jo, doncs, quant faig dits pastisos, sempre l'hi poso els millors productes que trobo al mercat, per tant la pasta brisa, faig igual i per tant la faig jo al meu gust amb els millors ingredients. La veritat és que és molt fàcil de fer i els resultats són del tot satisfactoris. Aquí et deixo l'adreça de la pasta brisa, per si t'interesa.

    http://menjadebacalla.blogspot.com/2012/12/pastis-de-taronja-i-formatge-de-cabra.html

    Aquest pastís amb mores, queda més que apuntat, té una visió de mossegada extrema¡¡
    Salutacions Mónica¡¡¡ :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la pasta brisa casolana encara ha de ser mooooolt més bo...Passaré pel teu bloc a agenciar-me'n la recepta! Una abraçada!

      Elimina
  3. unes postres per llaparse el dits!!!!

    ResponElimina
  4. M'encanta aquest pastís que has fet ! Els pastissos de formatge m'agraden moltíssim i amb les mores, ,genial ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són una de les meves postres preferides Lina! Amb móres, gerds, melmelada...combinen amb tantes coses! Petons!

      Elimina
  5. Que què em sembla? doncs que jo vull un tall! Les mores també m'agraden molt, però és tal com dius, habitualment massa cares!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Aquesta tarda hem estat passejant per sant Daniel i hem recollit mooooltes mores. Quan he buscat una recepta per fer pastís m'ha sortit de les primeres la teva recepta, deu ser senyal que és bona!!! Ja t'ho explicaré!

    ResponElimina