dimecres, 18 de juny del 2014

PASTÍS DE COCO I MOJITO

Ja us vaig explicar que aquest passat cap de setmana vaig fer diversos pastissos d'aniversari...el de panda ja us el vaig ensenyar...i avui toca un versió adulta...de mojito, per una guapíssima i joveníssima amiga que diumenge va arribar a la quarantena....encara que ningú ho diria! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per un pastís de 24 cm de diàmetre)
Per la base
125 grams de sucre
4 ous
125 grams de farina de blat
25 grams de farina d'ametlla

Pel farcit
crema de coco
5 o 6 cullerades de rom

Per la cobertura (crema de mantega de mojito)
250 grams de mantega 
325 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
3 cullerades generoses de pasta de mojito
i fondant de tons verds per fer les decoracions

INGREDIENTS
Comencen preparant el pa de pessic de base. En el bol del batedor elèctric disposem els ous i el sucre i batem, amb l'accessori globus, a velocitat màxima, fins que tripliquin el volum i formin una crema ben lleugera.


Hi afegim les farines barrejades i tamisades, que incorporarem a mà, amb l'ajuda d'un batedor manual, i sempre amb moviments de baix a dalt (i només els justos per aconseguir una massa homogènia).



Aboquem dins un motlle, prèviament untat amb mantega o ruixat amb spray antiadherent, i enfornem, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durants uns 22-25 minuts. Veureu que està cuit quan estigui daurat i les parets es desenganxin.


Un cop cuit, desenfornem i deixem refredar.


Col·loquem, boca avall (per aprofitar la part més llisa), damunt la superfície en el que el vulguem presentar.


Talleu per la meitat i pinzelleu les dues parts, per la cara interior, amb rom...això va una miqueta al gust...segons com us agradi de fortet.


Unteu la part de baix amb la crema de coco. Jo he fet servir aquesta del LIDL que és molt i molt bona. El sabor del coco i el de mojito trobo que combinen molt bé!



Torneu a unir les dues meitats.


Paral·lelament, prepareu la crema de mantega amb la que el recobrirem.  Per fer la crema, posem al bol del batedor la mantega, el sucre llustre, la pasta de mojito i la llet, i batem, amb l'accessori globus, primer a velocitat baixa (per tal que el sucre llustre no s'escampli), i després a velocitat alta, durants uns 5-7 minuts, fins obtenir una crema blanquinosa i molt lleugera.

Aquesta és la pasta de mojito que vaig fer servir!
Amb la crema de mantega, recobrim el pastís. Primer fem una capa primeta, per subjectar les molles, i el deixem deu minuts a la nevera, perquè es solidifiqui una mica...aquesta és la manera que la crema no es barregi amb les molles en una segona capa i la cobertura quedi ben polida.



Un cop refredada la primera capa, disposem una segona capa. Pel que fa el lateral, amb un ganivet, i mitjançant moviments de baix a dalt, el marquem d'aquesta manera. Queda molt xulo!



Acabem de polir, amb l'espàtula, i reservem a la nevera fins al moment de servir.


Just abans de servir (perquè el fondant no aguanta la nevera), col·loquem els ornaments que hàgim preparat amb fondant. En aquest cas, unes rodanxes de llima i unes fulles de menta, per simular els ingredients típics d'aquest beguda, el mojito, que ara està tant de moda...i una felicitació per l'homenatjada...i ja el teniu llest!


Us ensenyo el detall de les rodanxes de llima (que malament està que ho digui jo però feien prou goig) que vaig fer amb dues capes de verd diferent, i incisions simulant els grills.



En fi, un pastís que no és ben bé el típic d'aniversari, i que pot ser una bona opció per una celebració adulta! Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Quin pastís més estiuenc i refrescant!!! Doncs sí, ja ho pots dir....les fulles i el tall de llima t'han quedat molt bé!!! Artista!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Noia, jo m'apunto ja a aquest pastís de mojito, amb el coco I el rom això ha d'estar genial. I la decoració és una passada, quines rodanxes tan ben aconseguides! Ja ho diu l'Olga: ets una artista! Petons.

    ResponElimina
  3. Un plaer adult!! estic segura que va quedar boníssim, i la decoració et va quedar perfecta, ets una artista!! un petó!

    ResponElimina