dissabte, 29 de novembre del 2014

BCN&CAKE 2014

No voldria pas desanimar als que teniu entrada per avui i demà, però la meva valoració de la fira d'enguany no passa d'un aprovat justet... Hi vaig anar ahir a la tarda i vaig trobar que: l'espai era molt desangelat, hi havia menys estands (alguns dedicats a franquícies que no m'interessaven), i fins i tot la participació en els concursos tenia menys volum i nivell que en altres edicions. En tornar, ma germana també em va comentar que  ja havia sentit queixes fins i tot d'algun dels professionals que hi impartien cursos. Però tot i això,  vaig gaudir de la meva visita...i hi vaig trobar coses interessants...vaig tornar amb tres bosses ben plenes, sobretot de complements per enfornar i embolicar dolços!!! Ara us ensenyo una mica com va anar la cosa en imatges!!!


Només entrar et trobes amb el concurs de pastissos...molt menys nombrós en participants que l'any passat...(i alguns en una modalitat de pastís de xocolata...que vaig preferir no fotografiar!!!). Aquests són els que més em van agradar!!!



I aquest el guanyador!!! Qué realment és espectacular!!!


Pel que fa els pastissos de noces...només tres participants...aquí en teniu a dos, perquè el tercer no em va agradar gens....!


I en l'apartat de galetes nadalenques...les que van guanyar són les disposades en el marc allargat vermell, que, com podreu veure en el detall realment eren molt treballades!!!


De flors de pasta de sucre n'hi havia molt poques, però precioses!!!


I passades les taules dels concursos, vaig entrar a l'espai pròpiament de fira....que, com ja us avançava, no es veia gaire ple (em refereixo a parades, perquè de gent és normal que no n'hi hagués massa en ser divendres a la tarda...), i sobretot en els laterals es veia una mica deixat...



Sort que només entrar vaig topar, primer amb l'Alma Obregón (una de les meves grans inspiradores a l'hora de fer receptes de cupcakes)...que em a signar un llibre, i després amb en David Pallás, el gran mestre reboster, a qui vaig veure preparar uns gotets de galeta o torró, ganaché i fruites que segur que aquest Nadal poso en pràctica!!!



D'estands curiosos també en vaig trobar algun: un dedicat a dolços per celíacs....


El de sosa, amb tots els seus productes, però que, pel que vaig veure, no venia al públic...


 Un on tenien "núvols" o marshmallows casolans, de mooooolts gustos....


I els dedicats a l'aerografia rebostera...fan unes coses xulíssimes!



Quan ja estava una mica cansada, em vaig menjar un deliciós cupcake de trufa a l'estand de Think-sweet...estava DELICIÓS!!!



Llavors vaig trobar el concurs de taules dolces (candy bars)...Poca participació, però, tot s'ha de dir, força elegant!!! Hi havia una taula dedicada a l'hivern, una altra a la tardor, i encara una més al món estiuenc i mariner, molt aconseguides!!!


Mireu el pastís de neules...que xulo!!!


També vaig visitar la parada de Victoria's Cake, perquè amb la Victòria he fet alguns cursos, quan ve a Girona i considero que és una gran mestra!!!


I, per acabar, el meu apartat preferit de la fira d'enguany....el dedicat a l'embolcall de pastissos....amb un repertori sensacional!!!! Fins i tot el món del "packaging" va participar en la poca decoració que presentava la fira!!!


Les meves principals compres les vaig fer a l'estand de "Cart Service"....els millors en càpsules per magdalenes i pastissets individuals....en tenen fins i tot de fluorescents en materials com el "pet"...



I en el de Marta Packagings. Haig de dir que el jove que em va atendre, i que vaig deduir que era el fill de la Marta que dóna nom a la botiga, a més de ser força guapo (cosa que no té cap trascendència, però s'ha de reconèixer que alegra la vista!!!), va ser l'amabilitat personificada, i em va guanyar per sempre més com a clienta... Les capses per a galetes i cupcakes que hi vaig comprar són fantàstiques i a molt bon preu!!!




I aquí s'acaba la crònica...no sense abans deixar-vos la imatge del pastís-dolç-creació artística que més em va agradar...una petita creació amb fondant, que vaig trobar irresistible!!!


Bé, doncs, si hi aneu...que gaudiu de la visita!!!

15 comentaris:

  1. Bon dia Monica! Com sempre una cronica acurada i molt encertada. Jo tinc dues entrades per avui que no hi anire. I la veritat es que no se di despres de tot el que he sentit i tornare!!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si et serveix de consol Núria, ma germana hi ha anat avui, i es veu que estava a tope i era difícil veure massa res... Petons i a recuperar-se ben ràpid per poder gaudir amb la família i també, perquè no, tornar a posar-se a enfornar!!!

      Elimina
  2. No hi he anat mai a cap fira dedicada a la rebosteria creativa, la veritat és que no és el que més m'agrada, però com tu dius sempre hi ha coses interessants a veure, com alguns dels patissos i les galetes, quin detall!! me'n vaig volant a veure Cart service i Marta packagings ;). Un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs quines xulades d'embalatges Eva!!! A mi com que m'agraden molt les manualitats també, em fan perdre el cap! Petonarros!

      Elimina
  3. Una crònica molt completa!!! Jo no puc opinar gaire....Mònica....no he anat mai a cap fira ni a cap event gastronòmic a BCN.
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noia...però en vas a d'altres com el darrer de l'oli que són d'allò més interessants! Petonarros!!!

      Elimina
  4. Muchas gracias por compartirlo Mònica, ya que me pilla bastante retirado para ir a verlo. Me ha encantado. Bss.

    ResponElimina
  5. Hola Mònica, sóc la Maria José Muñoz de www.tartasdelunallena.blogspot.com, avui he conegut a la teva germana al Bcn&Cake, un encant! em quedo també per aquí seguin-te!! Milions de gràcies també per el teu like a la meva pàgina!!!! Una abraçada ben gran!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja he vist que havies arribat als 1000!!! Moltíssimes felicitats!!! Fas uns pastissos preciosos!!! Així doncs, ens seguim!!! Petonarros!

      Elimina
  6. Ai noia,
    si per tu és un aprovat justet, per mi va ser un suspens en tota regla!!
    Jo he assistit a totes tres.
    La primera va ser un desastre organitzatiu. La segona molt correcte i cobrint les meves espectatives.
    En canvi aquesta última m'ha semblat un engany.
    Stands que tot i estar al llistat no s'han presentat. Jo l'esperava un parell i em vaig quedar amb un pam de nas!! (ara em tocarà fer comnada on-line tot i haver pagat una entrada per la fira)
    Hi havia més d'un que només atenia a professionals, i em consta que l'any passat no era així.
    Pocs stands en general. Poca mostra gratuita (cosa atipica a les fires)
    En resum, entrades molt cares per la oferta donada.
    De cara a l'any que ve, o fan un canvi de política o aquí una servidora no hi caurà de nou en el parany!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Plenament d'acord amb tu...Jo també he anat a les tres i aquesta ha estat la més pobre...(i això que la primera va ser un caos...). Això que els de Sosa no venessin als particulars, em sembla una vergonya...i, a diferència de l'any passat, no em donar ni una mostra de cap producte....en fi...que jo també crec que tenen molt a millorar!!! Petonarros Núria!!!

      Elimina
  7. Bones! Jo vaig ser-hi el dissabte i estic totalment d'acord amb tu. Dissabte encara estava més desangelat, les taules dolces desmuntades, estands tancats, poca gent en general... I extranyament per mi vaig sortir sense menjar-me ni un cupcakes, ni una galeta, ni un trocet de pastís ni res de res, hi havia molt poca cosa. Ara sí, vaig fer un curs amb la Vanina de "Viva la tarta" i no més per això ja va valer la pena anar-hi. L'any que ve m'ho pensaré dues vegades...

    ResponElimina
  8. Mònica, podríeu fer una carta a la direcció de la Fira, a veure si millora de cara a noves edicions.
    Isa

    ResponElimina
  9. Hola ! Comparteixo força les paraules de la Mònica. Sóc una pura aficionada a la reposteria a la que li feia molta il.lusió visitar una fira d'aquestes característiques. Aquesta ha estat la primera i m'ha desinflat força. M'esperava molt més, entre altres coses, pel preu de l'entrada i tenint en compte que, un cop dins, el que fas es gastar-te més diners. No obstant, he de felicitar l'atenció dispensada per les firmes FunCakes i Renshaw que, tot i saben que era una usuària final, em van atendre molt bé.
    Eva

    ResponElimina