dijous, 13 de novembre del 2014

PUMPKIN CHEESECAKE BROWNIES AMB CERVESA NEGRA

L'Alma Obregón va publicar la setmana passada una recepta de brownies de cervesa negra. Va explicar que la recepta l'havia tret d'una web comercial anglosaxona, i jo, xafardera que xafardera, m'hi vaig passar. Resulta que la recepta original era amb carbassa!!! Carbassa: l'ingredient estrella a la meva cuina les darreres setmanes...així que vaig decidir posar-la en pràctica...Van quedar uns brownies moooolt originals i deliciosos...i, a més, rapidíssims de preparar! Ja veureu!


INGREDIENTS
Per la capa de xocolata
120 grams de mantega
125 ml de cervesa negra
140 grams de gotes de xocolata negra
125 grams de farina
50 grams de cacau en pols
180 grams de sucre "muscovat"
2 ous
un pessic de sal

Per la capa de carbassa
1 tassa de puré de carbassa
225 grams de formatge crema tipus philadelphia
1 rovell d'ou
60 grams de sucre blanc
1 culleradeta de canyella

PREPARACIÓ
Batem els ous i el sucre "muscovat"...que amb la xocolata és ideal (aquest el vam portar de Portugal, on és molt més fàcil trobar productes anglesos de rebosteria).


Hi afegim la farina, el cacau i la sal, prèviament tamissades, i incorporem un xic amb un batedor manual i moviments suaus.



Per altre costat, i a foc baix, desfem la xocolata i la mantega amb la cervesa negra, sense que arribi a bullir.



Afegim la mantega i la xoco fosa, molt a poc a poc, a la massa, mentre continuem batent amb el batedor manual.


Us ha de quedar una massa d'aquesta textura.


Aboqueu aquesta massa en una safata de forn, de parets altes, ruixada d'spray antiadherent.


Ara anem per la capa de carbassa. Posem en el bol del batedor elèctric el formatge, el puré de carbassa, el rovell d'ou, el sucre i la canyella, i batem fins obtenir una mescla homogènia. Queda força líquida.



Aboquem aquesta massa damunt de la de xocolata.


Amb una forquilla, remenem una mica per tal d'obtenir dibuixos de xocolata a la superfície.


Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 35 minuts. Sabreu que està cuit quan el veieu pres, i en punxar-lo, l'estri surti net. Llavors desenforneu, deixeu refredar...


...i talleu a porcions petites a l'hora de servir!!!


Són uns brownies molt originals a la vista, i saborosos....


...i acompanyats d'una mica de crema o nata...deliciosos!!!


Que vagi de gust!!!

16 comentaris:

  1. Hola Mónica, si pudiera me cogía un trocito, que pinta tiene!!! Te ha quedado espectacular.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Quina delicia, s'assembla molt a un que vaig fer de brownie amb tiramisú, te'l copiaré!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, amb tiramisú també ha de ser deliciós! Que bo! Petons!

      Elimina
  3. Ya veo que sois muy golosos y desde luego este pastel hace las delicias de todos huuuu.Bs

    ResponElimina
  4. Monica! Jo tenia guardada la de l'Alma per fer i ara la teva! La cervesa negre dona un gust impresionant i suau encara que no sembli. Jo la poso a la tarta guinnes !
    Ptons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres!!! Doncs si la proves com la recepta original, amb carbassa, veuràs que també queda deliciós! Petons!

      Elimina
  5. Que bo!!! I a més és senzill de fer! Això no ens ho pots fer, que ens entra una tremenda salivera i després no ens podem estar de provar-la!! :P hehehe

    Et va quedar genial, la textura humida és fantàstica i el seu gust, també me'l puc imaginar!!

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El brownie és una de les meves moltíssimes debilitats precisament per la seva textura!!! Acompanyat de gelat és indescriptible!!! Petons!

      Elimina
  6. Que aspecto fantástico!
    Vou levar comigo a receita! :)
    Devem ser deliciosos!
    Beijinhos e um bom fim de semana! :)
    http://cozinha100maneiras.blogspot.de/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Isabel! Una abraçada i bon cap de setmana per tu també!

      Elimina
  7. Quina pinta més bona fa Mònica, jo estic babejant una miqueta, jeje!
    I la carbassa de la recepta original li deu donar un punt boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic arribant a la conclusió, Víctor, que la carbassa millora totes les receptes en les que apareix! Petons!

      Elimina
  8. OMG!!! m'has deixat salivant... menys mal que tinc la pantalla una mica lluny que sinó fins i tot la llepo ). Quina pintassa aquesta mescla de brownie i cheesecake, i a més amb l'ingredient de la cervesa que li dóna el toc original, m'encanta!! un petonàs i feliç cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira que a mi la cervesa no m'agrada, bé, no n'he begut mai...però per la rebosteria no l'escatimo!!! Petons Eva!

      Elimina