diumenge, 16 de novembre de 2014

ROSQUILLES D'ANIS

Tarda de dissabte envoltada de gent constipada. Kleenex, llimonades calentes i xarops han sigut el menú del dia...o sigui que em venia de gust fer alguna cosa dolceta, per mirar d'aixecar els ànims dels "griposos"!!! I amb aquestes rosquilles d'anís, que havia vist a la revista Cocina Fàcil de Lecturas ho vaig aconseguir...!!! A veure què us semblen!!!



INGREDIENTS (per unes 20 rosquilles)
250 grams de farina
50 grams des sucre
1/2 paquet de llevat sec de forner
un pessic de sal
1 culleradeta de llavors d'anís
1 ou batut
90 ml de llet
30 grams de mantega fosa
sucre i canyella per arrebossar

PREPARACIÓ
Posem en el bol del batedor elèctric la farina, el sucre, el llevat, la sal i les llavors d'anís, i ho barregem.


Fem un forat al mig i hi posem dipositem l'ou batut...


...la llet...


...i la mantega fosa.


Amassem, amb l'accessori ganxo, durant 5 o 6 minuts, fins a obtenir una massa homogènia, que no enganxi massa.



Dipositem la massa dins un bol, untat d'oli o spray antiadherent, i tapem amb un drap. Deixem llevar un parell d'hores.


Passada l'estona, la massa veureu ha haurà doblat el seu volum.


Llavors, amb les mans una mica untades d'oli, n'agafem porcions, hi fem un forat al mig, i posem a fregir en abundant oli de girasol.




Girem els bunyols fins que estiguin ben daurats per totes dues bandes.


Dipositem sobre un paper de cuina, per eixugar l'excés d'oli...


...i arrebossem amb una barreja de sucre i canyella.




I ja els teniu llestos per degustar!!!! Són molt esponjosos per dins, i tenen un gustet anisat que segur que us encantarà!!!



Que vagi de gust!

15 comentaris:

  1. Respostes
    1. Van volar...o sigui que dolentes no ho devien estar gens!!! Petons!!!

      Elimina
  2. Deliciosos!!! Me encantan con el saborcito anís están riquísimos.
    besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan era petita no m'agradaven les llavors d'anís..i ara trobo que són imprescindibles en algunes receptes! Petons Montse!

      Elimina
  3. Quina bona pinta! Em menjaría dos o tres ara mateix! :P

    Salutacions
    [Olé Mis Recetas]

    ResponElimina
  4. Una buena forma de pasar un domingo muy dulce huuuu.Bsss

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa els caps de setmana són mooooolt dolços!!! Petons!

      Elimina
  5. Em recorda les que feia ma mare de petita! Tots ajudàvem a la cuina! Feia tonelades de rosquilles i teníem per totes les festes de Nadal....Quin temps!! Una abraçada! I molta vitamina C.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els dolços tradicionals solen portar records d'infantesa!!! I sempre dolços! Petons!

      Elimina
  6. Un clàssic que no falla mai, són taaaaaan bones que ara me n'has fet venir ganes!!!! amb aquestes rosquilles ja deuen estar mig recuperats els griposos, no??? un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et pensis...van menjar, reviscolar, i tot seguit recaure...Encara estan mig, mig...!!! Petons!

      Elimina
  7. De ben segur que ha sigut la millor medicina ...aixo posa bo a qualsevol ...que rebonessssss.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més bones que un xarop!!! I quina pena no haver coincidit a Olot..o a Sant Gregori...que està al costat de casa! Petons!

      Elimina
  8. Ostres....també em anat a la de Olot...me hagues fet molta ilusió puder coincidir amb tú...a veure si a la próxima quedem...petonetsss.

    ResponElimina