Aquests darrers dies han estat una mica embolicats...entre la tornada del nostre "recolliment" francès, i els preparatius de la diada reial...la cosa ha sigut força moguda...Avui, però, després de preparar la xocolatada de rigor, per recuperar forces després d'obrir els paquets que Ses Majestats han tingut a bé deixar al menjador de casa i de casa la iaia Juanita i la tieta Anna, m'he posat, amb calma, a preparar el dolç de la diada, un tortell de massapà, dels clàssic, amb farina que ja vaig comprar per aquest fi durant les vacances...això si...amb un toc estètic especial...Aquesta vegada l'he format amb porcions individuals...així que no cal ni ganivet a l'hora de repartir-lo!!! Espero que la jornada hagi anat de primera i que comenceu el primer trimestre de l'any amb forces renovades!
INGREDIENTS (per tres tortells de 8-9 porcions aprox.)
Per la massa
750 grams de farina per brioix (marca Francine)
6 sobrets de llevat de flequer (marca Francine)
3 culleradetes de sal
6 cullerades de sucre
3 ous
225 grams de mantega tallada a dauets
525 ml de llet tèbia
2 culleradetes de pasta de llimona
Pel farcit de massapà
350 grams de farina d'ametlla
300 grams de sucre
2 clares d'ou
Per la decoració
Rovell d'ou per pintar
Perles de sucre
Fruita confitada tallada a dauets
Aquesta és la farina que he fet servir!!! |
Amb el llevat de conjunt!!! |
PREPARACIÓ
Comencem preparant el massapà. Posem tots els ingredients en el bol de la KA, i amb l'accessori pala, remenem fins obtenir una massa totalment homogènia i que no enganxi en excés.
Tapem amb paper film i reservem a la nevera fins al moment de fer servir!!!
Llavors anem per la massa... Posem el sucre, la farina, la sal i els ous en el bol de la KA.
Afegim la llet tèbia, amb el llevat barrejat.
Engeguem la KA,amb l'accessori ganxo, i quan la massa comenci a compactar-se, anem afegint la mantega a trossets.
Pastem durants uns 12 minuts, fins obtenir una massa elàstica i que, altre cop, no enganxi en excés.
Llavors dipositem en un bol, ruixat amb spray antiadherent, i deixem llevar, tapada, durant unes dues o tres hores.
Quan hagi, com a mínim, duplicat el volum, aboquem sobre una superfície enfarinada i treballem uns segons amb les mans per treure una mica l'aire.
Tallem la massa en porcions.
Traiem el massapà de la nevera, i en fem boles de la mida d'una trufa-nou.
Embolcallem cada bola de massapà amb una porció de massa.
No oblideu posar, en alguna, un rei i una fava, embolicadets en paper film.
Anem dipositant les boles de massa farcides en una safata grossa rodona, de parets baixes, ruixada d'spray antiadherent. Les hem de posar separades perquè creixen!!!
Un cop totes fetes, tapem altre cop amb un drap, i deixem llevar durant una hora i mitja més aprox. Recordeu posar al mig un tallador de galetes per aconseguir un forat ben rodó (ruixeu-lo amb spray per poder treure'l millor un cop cuit).
Quan les boles ja estiguin ben enganxades. Pintem amb rovell d'ou...
...i decorem amb perles de sucre i trossets de truita confitada. Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-18 minuts, o fins que estigui ben daurat.
Desenforneu i deixeu refredar sobre una reixa durant una estona.
Col.loqueu la corona i el vers...i ja teniu el tortell a punt per menjar!!!
Que vagi de gust!!!!
Jo també m'estic ficant al dia després d'aquests dies de tanta festa i desgavell... m'agrada molt presentat en porcions individuals, t'ha quedat molt xulo!! un petó!
ResponEliminaT'ha quedat genial, i no cal patir amb el ganivet, és molt pràctic. Avui mitja Catalunya devia estar pastant massa pel tortell... Bons Reis!
ResponEliminaQueda molt xulo, molt divertit i molt bo!!
ResponEliminaMarta
Quina monada!! ho tindre en compte, gràcies!
ResponEliminaAnna
Molt, molt, molt bona idea!!! Penses en tot!!!
ResponEliminaPetons!!!
Olga