diumenge, 15 de març de 2015

BUNYOLS DE L'EMPORDÀ...DEL MILLOR QUE ES POT TROBAR!

Estem en plena Quaresma...així que avui han tocat bunyols...però en comptes de fer bunyols de vent (que és costum a casa), m'he decanta pels bunyols de l'Empordà, també coneguts com brunyols de l'Empordà. o bunyols de Quaresma. Són bunyols típics d'aquesta època de Quaresma, que tradicionalment es feien a les cases de pagès de la comarca de la que prenen el nom, una terra màgica, també gastronòmicament parlant! Són més consistents que els de vent, i es guarden bé uns quants dies! Així que, si feu una bona bunyolada, en teniu per tota la setmana! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
1000 grams de farina de blat
250 grams de sucre
6 ous
240 ml de llet
25 grams de llevat fresc
240 ml d'oli d'oliva
100 ml d'anís
2 cullerades de pasta de llimona
2 cullerades de llavors d'anís
oli per fregir
sucre per ensucrar

PREPARACIÓ
Col.loquem al bol de la KA la farina i el sucre.


Afegim els ous...


La llet tèbia, on haurem desfet prèviament el llevat fresc.




L'oli...


...i comencem a amassar amb el ganxo, a velocitat mitjana-baixa (4).


Mentre comencen a barrejar-se els ingredients, afegim l'anís...



...i la pasta de llimona.


Per acabar, afegim les llavors d'anís.



Amassem durant uns 15 minuts, escurant bé, de tant en tant, les parets del bol, per tal que tots els ingredients quedin ben integrats. Ha de quedar una massa espessa i un pèl enganxosa.


Disposem la massa en un bol, la tapem, i la deixem llevar fins que dobli la massa.




Llavors, agafem porcions de la massa, i les posem a coure en oli d'oliva calent. Jo ho he fet amb dos culleres, i fent el forant al mig amb un palet de fusta.




Es dauren bé per tots dos costats...


...i una vegada ben torradets, els disposem damunt una paper de cuina, perquè absorbeixi bé l'oli sobrant.


Un cop una mica freds, els ben arrebossem amb sucre.


I ja els teniu a punt de menjar!!!


Un darrera l'altra!!!


Que vagi de gust!

12 comentaris:

  1. Uff noia m'encanten! La meva mare es d Palamós i quan era petita ajudava l'avia a fer-los però mai he pogut trobar la seva recepta. Els provaré segur!

    ResponElimina
  2. Jo vull un parell per el cafetò de la tarda... pleaaaaaaaaaase :)
    petons!!

    ResponElimina
  3. Els millors, els de l'Empordà! Quina meravella de recepta! Prenc nota a veure si els fem a casa aquest any, per anar obrint gana mentre esperem la Fira del Brunyol de Sant Feliu de Guixols! un petonet.

    ResponElimina
  4. Són realment molt bons!! Jo els vaig fer l'any passat amb massa mare i vaig quedar ben enamorada! A casa sempre haviem fet els de vent i, la veritat, em quedo amb aquests! :)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Aquests els tinc pendents encara Mònica, i fan molt bona pinta mmmmm a veure si m'animo i els faig...
    Anna

    ResponElimina
  6. Que ricos se ven, seguro que están deliciosos. Petons.

    ResponElimina
  7. Aquests també els tinc pendents, però no tardaré gaire a fer-los, sempre faig els de vent, farcits de crema i de xocolata.
    Petons

    ResponElimina
  8. Si els fas tu.....seguríssim que són els millors!!!!
    Petonets, Mònica!!!
    Olga

    ResponElimina
  9. Uff uff! Ma mare es d palamós i recordo fer-los a la meva àvia. He buscat la recepta x mil llocs i no he aconseguit mai aquell gust. Ho provo i t'ho dic! Besets

    ResponElimina
  10. Uff uff! Ma mare es d palamós i recordo fer-los a la meva àvia. He buscat la recepta x mil llocs i no he aconseguit mai aquell gust. Ho provo i t'ho dic! Besets

    ResponElimina
  11. Si, si, un darrere l'altre... són un pecat!!!

    ResponElimina
  12. Un darrere l'altre, i tant que si! Molt bona pinta!
    Marta

    ResponElimina