dilluns, 3 d’agost del 2015

DONUTS RED VELVET GLACEJATS

L'altre dia vaig rebre una caixa plena d'estris rebosteres, de Maria Lunarillos: el regal de cumple de ma germana. Entre totes les relíquies que contenia, hi havia un motlle metàl.lic de donuts...així que avui, abans d'anar a fer una llarga caminada, i per agafar forces, n'he preparat uns de red velvet. La recepta de la massa és de l'Alma Obregón, encara que jo els he fet un glacejat amb sucre llustre i llimona, mentre que ella va emprar una cobertura amb formatge. Són hipermegabons, i no són difícils...o sigui que qualsevol tarda de vacances, us hi podeu posar, i segur que us surten genials!



INGREDIENTS
Per la massa (per a 10 donuts)
115 ml de llet
1 culleradeta de llimona
50 ml d'oli de girasol
150 grams de sucre blanc
1 ou
1 cullerada de cacau
160 grams de farina
1 cullerada de vinagre de poma
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
colorant vermell

Pel glacejat
sucre llustre
suc de llimona
sprinkles vermells i blancs

PREPARACIÓ
Comencem preparant el buttermilk, barrejant la llet i la llimona, i deixant reposar la barreja durant uns cinc o set minuts.


Mentrestant, batem l'ou, el sucre i l'oli, fins que tot estigui ben integrat.


Hi aboquem la farina (prèviament barrejada amb el cacau i tamisada), i la buttermilk (després del repòs), a tongades, i batem una mica més, fins obtenir una massa homogènia.



Ja a mà, hi incorporem el vinagre, en plena efervescència, un cop barrejat amb el bicarbonat...


...i també la pasta de vainilla i el colorant.


Us ha de quedar una massa, força líquida i molt vermellosa, com aquesta.


Amb aquesta massa, omplim el motlle, prèviament ruixat amb spray antiadherent, procurant no anar massa més enllà de la meitat.


Enfornem, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts.


I, un cop cuits, desenforneu, desemmotlleu i deixeu refredar damunt una reixa.


Mentre es refreda, preparem la glaça, barrejant sucre llustre i suc de llimona fins obtenir una textura líquida però densa...haureu de fer-ho una mica a ull!


Suqueu els donuts a la glaça...


...i abans que s'assequi la glaça, els decoreu amb sprinkles de color vermell i blanc.


Ja veureu que són irresistibles, a la vista i al paladar!


Que vagi de gust!

3 comentaris:

  1. Caram Monica! Despertar-me amb aquests donuts.... Tenen que estar genials! Donaran forces per una caminata i molt més! Els faré i amb la teva glassa perque no trobo una recepta que m'agradi. Petons

    ResponElimina
  2. Quina temptació més gran!! es veuen molt esponjosos i segur que deliciosos... jo encara no tinc motlle per fer donuts, però ja sembla que se'm comença a despertar la necessitat ;). Un petó!!

    ResponElimina
  3. Quin invent, aquests motlles! I així no cal fregir els dònuts! Fan una pinta espectacular :)
    Marta

    ResponElimina