dimarts, 4 d’agost del 2015

GALETES WHATSAPP...O UN REGAL HOMEMADE MOLT DIVERTIT I EXPRESSIU!!!

Quan l'empresa de Jan Koum va crear el programa WhatsApp, no crec que pensés que estava oferint al món un estri que canviaria la vida de milions de persones. Aquest sistema de missatgeria instàntania per a telèfons intel.ligents, propietat de Facebook, ha revolucionat el món de la comunicació personal, i ens ha permès endinsar en el fantàstic, complex, i a voltes estressant univers de les les comunicacions grupals. En fi...que a dia d'avui, si no tens whatsApp, i no estás a trenta mil grups, quasi no existeixes...L'origen del nom del programa suposo que ja us l'imagineu, però, per si de cas, us ho explico: ve de l'expressió anglesa "What's up" (que significa "Quina en fas", "Com va això?" o "Què et passa?"), combinada amb App, que és una abreviació de la paraula aplicació. I us preguntareu...per què tot aquesta introducció tan tècnica i poc dolça...doncs perquè les emoticones d'aquest programa, aquells símbols grocs que pretenen representar expressions facials i sentiments, ja formen part de la nostra vida, i molt especialment de les del més joves (que aviat no escriuran i s'ho explicaran tot gràficament)...Per això, vaig decidir emprar-les com a motiu de les galetes que la Dinke i la Tisge van regalar als seus monitors, al final del casal. Advertir-vos, però, que, com que la base d'aquestes galetes no té secret (és la mateixa, per exemple, que la de les galetes ou de pasqua vitrall, que podreu trobar clickant aquí ), aquesta és una entrada de decoració de galetes, i de maneres de presentar-les per regalar-les...perquè els regals dolços homemade són irresistibles!!! A veure què us sembla!


INGREDIENTS
Galetes de mantega
Per la glaça
2 clares d'ou (el que equival a uns 70-75 grams de clara d'ou)
400-500 grams de sucre llustre
12 gotetes de vinagre blanc
colorant groc en pasta
4 o 5 cullerades d'aigua
Per la decoració
retoladors comestibles

PREPARACIÓ
Preparem la glaça per perfilar les galetes, barrejant les clares d'ou, el sucre llustre, el vinagre i el colorant. Ha de ser densa, perquè servirà de mur de contenció per la glaça de cobertura. En posem una part dins un biberó, i , amb mà ferma, resseguim les galetes. Deixem assecar uns 30 minuts aprox.


Un cop secs els límits, afegim unes cullerades d'aigua a la glaça restant, per aclarir-la, omplim un altre biberó, i la repartim homogèniament per damunt la galeta. En acabat, sacsegeu lateralment una mica la galeta, per fer que la glaça arribi bé a tots els raconets. Deixem assecar 12 hores com a mínim, o fins que la glaça estigui completament solidificada. Aquest pas és molt important perquè com que hi hem de pintar a sobre, han d'estar completament seques.


Arriba el moment dels retoladors comestibles!!! Quin gran invent!


Amb els retoladors, creem les cares que més ens agradin...en el meu cas, les va triar la Tisge, que és una fanàtica de les emoticones...en té una samarreta i tot!




Torneu a deixar assecar, un parell d'hores, i ja podeu embolicar...Jo en vaig fer tres models...
1)En caixetes de tres unitats... Queden a la vista i són molt mones (les vaig comprar a la fira Bcna&Cake 2014...sort que ja s'apropa la propera edició, perquè he esgotat existències)....


2)En caixes de cartró quadrades, en presentació tipus més "piló"!!!



3)I en una panereta de fusta, folrades de paper cel·lofana i amb tancament tipus caramel!



En fi...que per opcions no quedarà!!! Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Quin regal tan original! De ben segur que volaran molt ràpid aquestes galetes!!!
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  2. Quin detall més xulo! No tinc retoladors d'aquests, ja veig que me n'hauré de buscar, que són d'allò més resultons! Bon estiu!
    Marta

    ResponElimina
  3. Me encantan, son muy divertidas y originales.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina