dijous, 10 de setembre de 2015

GALETES DE FARINA DE CACAUET

Aquesta setmana de tornada a la feina no s'ha presentat tan tranquil.la com desitjava...Vaig haver d'anar, d'imprevist, un parell de dies a Madrid, o sigui que les meves ànsies de reprendre l'activitat blocaire amb certa intensitat es van veure radicalment estroncades. Amb tot, abans de marxar, i entre rentadora i rentadora de les més d'una dotzena que vaig haver de posar en tornar de vacances, vaig trobar una estoneta per estrenar un ingredient que ma germana va trobar l'altre dia en un comerç del seu barri, i que ha resultat ser una petita joia!!! Es tracta de la farina de cacauet...ja veureu quines galetes més bones que, amb pocs ingredients, i una mica de paciència, us sortiran!!!


INGREDIENTS (per unes 60 o 70 galetes...dependrà de la mida)
500 grams de farina de blat
250 grams de farina de cacauet
350 grams de sucre
un pessic de sal
250 grams d'oli de girasol
2 ous 
2 rovells d'ous més, barrejats amb un parell de cullerades d'aigua per pintar-les


Aquesta és la farina "culpable" d'aquestes delicioses galetes...
PREPARACIÓ
Primer de tot col.loquem en el bol de la KA les dues farines, el sucre i el pessic de sal.


Afegim l'oli de girasol, poc a poc, mentre anem començant a amassar, amb l'accessori pala.


 Quan ja comenci a estar tot força integrat, hi afegim els ous sencers, lleugerament batuts.


Al final us ha de qudar una massa més o menys així.


Veureu que és força complicada d'estirar, però no defalliu, amb una mica de paciència, i un bon corró, tot és possible!!!


Un cop estirada, formem les galetes, de la forma i mida escollida. Jo, en aquest cas, em vaig decantar per un tallador rodó de vora arrissada.


Anem dipositant les galetes, ja tallades, en una safata folrada de paper de forn.



I quan les tinguem totes a punt, les enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant aproximadament uns 12-14 minuts.


Quan comencin a daurar-se, molt lleugerament, per les vores, les traiem del forn i les pintem amb la barreja de rovells d'ou i aigua, i tornem a enfornar durant 4-5 minuts més.


I obtindreu unes galetes boníssimes, i amb un gust d'allò més original!!! Això si, amb un intens sabor a cacauet!!!


Les deixeu refredar una estona damunt una reixa...


I ja us les podeu cruspir...


Ara que, com que amb aquestes proporcions en surten un bon piló...


...també en podeu guardar unes quantes pels dies següents. Ben tancades en un recipient hermètic, es mantenen igual de bones que el primer dia!


Que vagi de gust! I mil gràcies Nini (que és ma germana) per aquest nou descobriment reboster!!!

2 comentaris:

  1. Això ho haig de provar jo! Segur que surten unes galetes boníssimes! Espero que no siguin tan addictives con la mantega de cacauet! Un petonet!

    ResponElimina
  2. Per fi he pogut passar-me a veure les galetes!! que per cert, quina pintassa! m'ha agradat això de la farina de cacauet, no l'havia vista mai... i aquest tallador és dels que més m'agraden, amb les vores arrissadetes ;) Un petó!

    ResponElimina